Union SG wordt dit weekend kampioen van 1B als...

Sport | Door het gelijke spel van RFC Seraing en KVC Westerlo is de kans een pak groot geworden dat Union Sint-Gillis komend weekend de titel mag vieren. Zaterdag krijgen de Brusselaars zelf de kans om het af te maken en als dat niet lukt, dan is er nog altijd een kans dat Seraing het zelf laat afweten op zondag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar allereerst krijgt Union SG zelf dus een mooie kans om de titel te grijpen. De competitieleider speelt in eigen huis de Zwanzederby tegen de buren van RWDM en zal dus ongetwijfeld alles op alles zetten om de drie punten in het Dudenpark te houden. Die drie punten zijn nodig om zaterdag al zekerheid te verwerven over de titel. Als Union niet wint, dan moet het titelfeest minstens met één dag worden uitgesteld.

Daags nadien speelt het nummer twee uit de stand - RFC Seraing - op het veld van Club NXT. Als Seraing niet wint op Daknam, dan kan de champagne ontkurkt worden bij Union. Als Seraing wel wint terwijl Union daags voordien gelijkspeelde of verloor, dan gaat het titelfeest minstens een weekje 'on hold'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top