Yassine Bounou: het geheime wapen van Sevilla tegen Dortmund?

UEFA Champions League |

Het Spaanse FC Sevilla scheert dit seizoen weer hoge toppen. Dat komt mede door doelman Yassine Bounou: sterkhouder en rots in de branding voor Sevilla. Coach Julen Lopetegui wil ook succes boeken in Europa en rekent daarvoor nog harder op zijn poulain in het doel.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sommige spelers verkiezen te schitteren in de spotlights, anderen presteren liever in de schaduw, ver weg van het feestgedruis. De 29-jarige Marokkaanse doelman, genaamd Yassine Bounou van FC Sevilla behoort tot de laatste categorie en werd hard gemist tijdens de verloren halve finale (3-0) van de Copa del Rey tegen FC Barcelona.

Volgens kenners en critici presteerde reservedoelman Vaclik niet op niveau tegen Barcelona en als Bounou niet afwezig was geweest door die verdraaide vingerblessure, dan hadden de Catalanen nooit drie tegendoelpunten kunnen maken. Ze verwijzen hiervoor naar de zes cleansheets die Sevilla had verzameld in de bekercompetitie toen Bounou nog in doel stond.

Een van de beste

Hopelijk heeft Sevilla de uitschakeling al enigszins verteerd want komende dinsdag zullen de manschappen van Lopetegui het moeten opnemen tegen het Duitse Borussia Dortmund tijdens de terugronde van de zestiende finales van de Champions League. Sevilla werd tijdens de heenronde verslagen met 2-3 en zal dus uit een ander vaatje moeten tappen dan voorheen. Als de Andalusiërs nog wil doorstoten moet het met twee doelpunten verschil winnen van Dortmund, of minstens vier goals maken. Om die klus te klaren zal het van primordiaal belang zijn dat de verdediging de boel op slot houdt achterin en een spits zoals Erling Haaland af te stoppen.

Toegegeven, ook met Yassin Bounou in doel slikte Sevilla tegen Dortmund vorige keer drie doelpunten. Maar zonder haar Marokkaanse doelman onder de lat zie je Andalusiërs heel aarzelend presteren. Bovendien bewees Bounou dat hij op belangrijke momenten met cruciale reddingen kan uitpakken, ook wanneer het minder gaat. Bounou straalt rust en vertrouwen en hoe kan het ook anders: vorig jaar won de Canadese Marokkaan met FC Sevilla de Europa League en dit seizoen haalde hij al 10 cleansheets op 21 wedstrijden.

Laatbloeier

Momenteel wordt Bounou tot één van de beste doelmannen van de Spaanse voetbalcompetitie gerekend, maar hij is met zijn negenentwintig jaar niet meer één van de jongsten. De reden waarom hij pas op een latere leeftijd komt bovendrijven, komt omdat Bounou's carrière een hobbelig parcours kende.

Bounou begon zijn professionele voetbalcarrière bij het Marokkaanse Wydad Casablance, op amper 21-jarige leeftijd verkaste hij naar het B-elftal van Atlético Madrid maar daar kon hij geen potten breken. Tussen 2014 en 2016 leende Atlético hem vervolgens uit aan Zaragoza in de Spaanse tweede divisie.

Dat beviel hem wel en hij tekende in 2016 bij de Spaanse tweedeklasser Girona voor een vaste plaats in doel. Amper een jaar later promoveerde Bounou met Girona om in 2019 uitgeleend te worden aan Sevilla dat hem gadesloeg in de Spaanse eerste klasse en interesse vertoonde. Sevilla was dusdanig tevreden van Bounou's kwaliteiten dat ze hem in de zomer van 2020 definitief over hebben genomen. 

Bounou tekende in Andalusië tot 2024, maar niets houdt de talentvolle doelman tegen om, mits interesse, bij een concurrerende club te gaan spelen. Als de Marokkaanse goalie op zijn gebruikelijke hoge niveau blijft presteren, zullen de topclubs binnenkort aan zijn mouw gaan trekken...

Volg de UEFA Champions League op de voet via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top