RB Leipzig en Liverpool treffen elkaar woensdag in de knock-outfase van de Champions League. In de heenwedstrijd wonnen de Reds het duel in een lege Puskás Arena met 2-0 en namen ze zo een optie op de kwartfinales. Maar de Duitsers hebben beslist ook wat in hun mars en zullen bij het volgende treffen ongetwijfeld niet de kaas van hun boterham laten eten.
RB Leipzig kreeg twee weken geleden een pak voor zijn broek toen het verloor van Liverpool in Boedapest, waar de heenwedstrijd werd gespeeld vanwege de coronaregels. Donderdag maakte de UEFA ook bekend dat de Hongaarse hoofdstad gastheer zal zijn voor de terugwedstrijd van de twee teams. Hoewel Liverpool met zijn overwinning een serieuze kans maakt op een kwalificatie, zou het van slechte wil getuigen als Leipzig bij de pakken zou blijven zitten.
 
Individuele fouten afgestraft
 
Het moet gezegd worden dat de troepen van Julian Nagelsmann werkelijk alles in de strijd gooiden om van de heenwedstrijd een intensieve partij te maken. Ze begonnen vol vertrouwen met een kopbal van Dani Olmo. Die mislukte helaas, waarna het steeds moeilijker werd om een vuist te maken tegen de Engelsen. Het spel lag op een hoog tempo maar het eerste doelpunt viel pas in de 53e minuut. 
 
Dat doelpunt werd uitgedeeld door Mohamed Salah, die de gaten in de Duitse verdediging feilloos afstrafte met een welgemikt schot. Nog geen vijf minuten later buitte Sadio Mané een fout van Nordi Mukiele uit en zette zo de 2-0 op het scorebord.
 
De juiste dynamiek
 
De overwinning voor Liverpool was opvallend want de Reds doen het allesbehalve schitterend in de Premier League. De Engelse ploeg presteert ondermaats en heeft tot nu toe zes opeenvolgende nederlagen in de Engelse competitie moeten slikken. Nog nooit heeft de titelverdediger in de Premier League zo'n zwakke reeks neergezet.
 
Het tegenovergestelde geldt voor RB Leipzig, dat in de Bundesliga steeds meer de stand van leider Bayern München nadert. Het is nu zaak voor de Duitse ploeg om te profiteren van dit uitstekende momentum in de competitie om de Britten een halt toe te roepen. Toch blijft het een uitdaging om Liverpool te grazen te nemen. "De reeks nederlagen die ze op dit moment doormaken zijn in de Premier League gebeurd, niet in de Champions League", vatte Nagelsmann, de coach van Leipzig, correct samen.
 
De Duitsers hebben in ieder geval bewezen over een goed reactievermogen te beschikken. Dat bewezen ze onder meer tien dagen geleden met de 3-2 overwinning tegen Borussia Monchengladbach. Daar wisten ze het duel op korte tijd in hun voordeel te draaien.
 
Volg de wedstrijden van de Champions League op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!