Na een Spring Split vol verrassende wendingen, topwedstrijden en soms mindere prestaties is het voor de spelers van de vier gekwalificeerde teams tijd om zich klaar te maken voor de play-offs die maandag beginnen. En jij kan de competitie natuurlijk volgen op Pickx.be!

 

Afgelopen maandag ging de laatste speeldag van het reguliere seizoen van de Belgian League Spring Split 2021 door. Na acht intense weken kwamen vier teams als beste uit de bus en verzekerden zij zich van een plaats in de play-offs. Hoewel we een duidelijk beeld hebben van de machtsverhoudingen, valt een verrassing zeker niet uit te sluiten na de opmars van teams zoals Sector One en 4Elements.

Zoals we aan het begin van het seizoen hebben uitgelegd, zullen de play-offs doorgaan in een Juggernaut-format waarin alle wedstrijden in een BO5 worden beslist. De winnaar van de eerste wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van het reguliere seizoen zien we terug in de finale. De verliezer van match 1 zal het moeten opnemen tegen de winnaar van match 2, een BO5 tussen seed 3 en 4 van het reguliere seizoen. Uiteindelijk zullen twee teams in de grote finale strijden om de titel. Maar omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden, geven we je een klein schema dat alles wat duidelijker maakt.

KV Mechelen Esports vs ION SQUAD | Maandag 8 maart om 19u

Vanaf maandagavond 19u zal de top van het klassement strijden om een plaats in de grote finale. Aan de ene kant, KVM Esports, de heerser van dit voorjaarssegment. Het team, bestaande uit voormalige leden van Aethra en KVM, vestigde een record door de split zo maar eventjes ongeslagen af te sluiten. Op verschillende vlakken toonde de ploeg zijn dominantie, te beginnen met het individuele niveau van sommige spelers, maar vooral met de goede synergie die ze wisten te creëren. Ongetwijfeld zal het feit dat de meeste spelers elkaar al kenden het team geholpen hebben om een efficiënte groepsdynamiek te creëren. De ploeg heeft de laatste wedstrijden wel enkele barsten in zijn pantser laten zien, vooral tegen 4Elements waar de wedstrijd hen meerdere malen bijna was ontglipt. De Mechelaars zullen zich moeten focussen op het behoud van hun voorsprong aan het begin van de wedstrijden, iets waar ze stilaan een patent op hebben genomen.

En die Mechelse voorsprong is exact wat het verlies van ION SQUAD veroorzaakte tijdens hun onderlinge confrontatie. De laatstgenoemde blinkt inderdaad uit in dominante situaties, maar had het wat moeilijker in wedstrijden die meer geduld vergden. Maar geen zorgen, de BO5 tussen de twee teams zou voor spektakel moeten zorgen gezien de individuele klasse in de twee teams. Als we een lane moeten kiezen om tijdens de wedstrijd in de gaten te houden, dan gaan we zonder twijfel voor de toplane! De bovenste lane, over het algemeen vrij rustig, zou wat hectischer moeten zijn door de aanwezigheid van Robba en Phoenix.

 

Sector One vs 4Elements | Donderdag 11 maart om 19u

Donderdagavond is het de beurt aan Sector One en 4Elements om het tegen elkaar op te nemen in de Rift. Sector One kende een teleurstellende start in het voorjaarssegment nadat het enkele maanden geleden de Country Finals had gewonnen. We moeten natuurlijk wel vermelden dat er in het tussenseizoen enkele wijzigingen in het team zijn doorgevoerd na de overheersing vorig jaar. En ook tijdens het seizoen volgde er nog een aanpassing. Forsaken kwam twee weken geleden in het team en de Nederlander en zijn nieuwe team lijken het heel goed met elkaar te kunnen vinden.

4Elements kwalificeerde zich dan weer nipt voor de play-offs. De ploeg legde in dit segment zeer goede prestaties op de mat, maar liet vaak een indruk van onregelmatigheid na, zelfs wanneer de overwinning binnen handbereik lag. Het team zal zijn gebrek aan regelmaat moeten corrigeren voor de BO5-wedstrijd, om zo de kans op een comeback te vergroten indien nodig. Dé lane die je tijdens deze wedstrijd in de gaten moet houden is de botlane. De twee teams hebben er inderdaad een kleurrijk duo staan. We zijn benieuwd wie het zal halen.

De play-offs kan je uiteraard hier op Pickx live volgen in het gezelschap van je favoriete casters Dino en Xsodus! Maak je dus klaar voor twee interessante Belgische League of Legends-avonden!