Proximus ePro League: STVV sluipt dichter bij Zulte Waregem

Nieuws |

Speeldag 12 van het Proximus ePro League-kampioenschap is gisteren afgewerkt! Twee wedstrijden werden jammer genoeg uitgesteld en het klassement bleef zo goed als ongewijzigd. We blikken terug op de wedstrijden.

Door Proximus

De eerste wedstrijd vormde het mooie begin van de zonnige dag. QTN_11 (Club Brugge) en Geoffrey Meghoe (SV Zulte Waregem) stonden tegenover elkaar. Velen zien in de speler van Brugge een outsider, maar hij verraste iedereen. In de 4e minuut opende hij de score met een prachtig schot van Dost. QTN_11 wist zijn voorsprong een groot deel van de wedstrijd vast te houden, maar in minuut 72 maakte Geoffrey gelijk. Ondanks de pogingen van beide teams kwam er geen derde doelpunt op het scorebord en verlieten de teams het veld met een gelijkspel.

Het was een moeilijke wedstrijd voor Geoffrey Meghoe, die voor het eerst punten verloor sinds speeldag 3, toen hij de punten moest delen met Waasland Beveren, dat nog steeds onderaan bengelt.

RSCA en speler Zak Bentato stonden tegenover het KV Mechelen van Miran. Bij winst kon Anderlecht opnieuw de top 8 met zijn felbegeerde tickets voor de play-offs binnenduiken, maar ook nu kregen we een 1-1-gelijkspel.

Met zijn extra puntje moest Zak rekenen op een nederlaag van KRC Genk om een plaats te stijgen. Abdullah Waiss (KRC Genk) en PNiicoo (Cercle Brugge) bezorgden ons echter één van de spannendste wedstrijden van het seizoen. We kregen maar liefst 10 doelpunten te zien! En het moet gezegd worden dat de prestatie van de jonge Abdullah iedereen heeft verbaasd. In minuut 54 stond hij nog 1-4 in het krijt, maar de jonge speler kwam terug en sleepte uiteindelijk nog een punt uit de brand. Eindstand na 90 minuten: 5-5!

Vervolgens was het aan Zimet2015 (Royal Antwerp FC) en Manse01 (KV Kortrijk) om de grasmat te betreden. Beide spelers stonden voor aanvang van de wedstrijd net achter elkaar met respectievelijk 19 en 18 punten. De kleinste tegenvaller zou voor een van de twee teams moeilijk te slikken zijn. Manse01 was zich daar goed van bewust en gaf zijn tegenstander geen tijd om te ademen. Hij sloot de partij af met een knappe 3-0-winst en klom zo over zijn tegenstander naar plek 6 in het klassement.

In de buik van het klassement stond er een duel op het programma tussen E-onel (OH Leuven) en SvenRoasted (KAS Eupen), ook tegen elkaar geplakt wat betreft aantal punten. We kregen een eenrichtingswedstrijd, gewonnen door de speler uit Leuven met een mooi resultaat: 4-0. E-onel neemt met zijn winst een voorsprong van 4 punten op zijn rechtstreekse concurrent.

De voorlaatste wedstrijd van de dag was waarschijnlijk die waar de fans het meest op zaten te wachten. De voormalige Belgische vicekampioen Didista (Sporting Charleroi), derde in de stand, kreeg ZayroR (STVV) over de vloer in een ontmoeting die de podiumvolgorde kon verstoren. Het verschil tussen beide teams was sinds vorige week namelijk slechts twee puntjes. Uiteindelijk haalde ZayroR het met een 3-2-overwinning na een wedstrijd die niet goed was voor de nagelbijters onder ons.

Onderin stonden capi_torres13 en Beerschot tegenover het Waasland-Beveren van speler Jellemaes27. Beerschot pakte zijn tweede overwinning met een eindstand van 4-1. Waasland Beveren kon nog altijd niet winnen en blijft voorlaatste.

De wedstrijden KAA Gent vs KV Oostende en Standard Luik vs Royal Excel Moeskroen werden uitgesteld naar volgende week. Die laatste, met speler REGO, werkte wel zijn uitgestelde wedstrijd tegen Beerschot af. Moeskroen bleek net iets sterker en won uiteindelijk met 2-1.

We kregen deze week maar weinig veranderingen in het klassement, maar de inhaalwedstrijden van volgende week zouden de situatie wel eens kunnen veranderen. De race richting de top van het klassement schakelt een versnelling hoger en elk punt is kostbaar. We zien elkaar komende woensdag om samen speeldag 13 van de Proximus ePro League te volgen op het YouTube-kanaal van Eleven Belgium!

Copyright afbeelding: Eleven Sports