De Decker nu al T1 bij Deinze, maar pas volgend seizoen op de bank: "Vooral observeren en analyseren"

Sport | SK Deinze stelde donderdagmiddag Wim De Decker voor als vervanger van de aan de kant geschoven David Gevaert. Toch zal de ex-coach van Antwerp nog niet meteen op de voorgrond treden bij zijn nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Ik wil wel een nuance geven aan mijn job", vertelt De Decker op de officiële website van SK Deinze. "Tot einde van dit seizoen zal ik de trainingen niet leiden en ook geen plaats nemen op de bank. Dat laat ik over aan de T2, Cédric Vlaeminck en de rest van de staf. Ik ga vooral de spelers observeren en analyseren in functie van volgend seizoen. Velen zijn einde contract. Samen met de voorzitter zal ik de spelersgroep voor komend seizoen bepalen."

Ook voorzitter Denijs Van de Weghe liet even zijn licht schijnen op de trainerswissel. "Ik had het gevoel dat de mayonaise niet meer pakte tussen spelers en trainer. Maar ook de spelers kunnen maar best eens goed in eigen spiegel kijken. Langer aanmodderen naar het einde van het seizoen heeft geen zin. Ik wil David danken om SK Deinze naar het professionele voetbal te hebben geloodst, naar 1B. Maar nu moest ik snel schakelen vooral met het oog op volgend seizoen. Zo kwam ik bij Wim De Decker terecht.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top