SK Deinze schuift T1 David Gevaert aan de kant voor Wim De Decker

D1B Pro League | Begin maart is er een tweede trailerswissel te melden in 1B. Na RWDM (Demol - Euvrard) besliste nu ook KMSK Deinze om een frisse wind doorheen de kleedkamer te laten waaien. De club neemt afscheid van David Gevaert en verwelkomt Wim De Decker als nieuwe hoofdcoach.

Door Proximus

Deel dit nieuws

SK Deinze staat op zeven speeldagen van het einde van de competitie op een teleurstellende zesde plaats en dat strookt niet met de ambities die het bestuur voor het seizoen verkondigde. Aanvankelijk werd er geopperd om Gevaert na het lopende seizoen te vervangen, maar na gesprekken met de gedoodverfde opvolger - Wim De Decker - is alles toch in een stroomversnelling geraakt.

Met De Decker haalt Deinze een 'kampioenenmaker' van 1B binnen. De voormalige middenvelder nam in 2016 - 2017 halfweg het seizoen over bij R. Antwerp FC en stuwde de Great Old naar de titel. Na de promotie zette De Decker (al dan niet gewild) een stap terug en werd hij T2 na Laszlo Bölöni. Toen die in 2020 vervangen werd door Ivan Leko, ruilde De Decker de Bosuil voor de Ghelamco Arena waar hij assistent werd van Thorup en (opnieuw) Bölöni.

Tussen september en december van vorig jaar kreeg hij zelf even de kans kreeg als T1 van AA Gent, maar dat werd geen onverdeeld succes. Sinds december zat de 38-jarige Oost-Vlaming zonder club. De Decker tekende in het Burgemeester Van De Wielestadion een contract tot het einde van het komende seizoen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top