De meest memorabele tatoeages uit de filmwereld

Vanaf 1 maart konden de contactberoepen hun activiteiten hervatten. Onder hen de tatoeagesalons, die zijn heropend na lange maanden van inactiviteit. Om hun terugkeer te vieren, ging Proximus Pickx op zoek naar enkele van de meest iconische tatoeages uit de filmwereld.

Red Dragon

In deze derde film gewijd aan Hannibal Lecter, speelt Ralph Fiennes Francis Dolarhyde, een psychopathische moordenaar die de FBI wanhopig wil ontmaskeren. Profiler Will Graham zal zelfs een beroep doen op Hannibal Lecter, die hij achter de tralies heeft gezet, om hem te helpen met zijn onderzoek. In de film pronkt Dolarhyde met een indrukwekkende tatoeage op de rug waarop onder andere hoorns zijn afgebeeld. Het ontwerp is gebaseerd op een schilderij van William Blake met de titel 'The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun'.

Wanted

Angelina Jolie staat bekend om haar vele tatoeages. In de film 'Wanted', die in 2008 verscheen, speelt ze Fox. Dat is een geduchte moordenaar en lid van een criminele organisatie. Een scène uit de film toont de vele tatoeages van de actrice, waarvan er verschillende echte zijn, te beginnen met die op haar rug. Op haar schouder had Jolie een gebed in de Khmer-taal laten plaatsen en in haar nek de zin 'Know your rights'.

Memento

Hier zijn de tatoeages een integraal onderdeel van de film. Leonard Shelby lijdt aan onmiddellijk geheugenverlies, dus vergeet hij voortdurend wat hij net heeft gedaan, waar hij is en waar hij naartoe gaat. Toch probeert hij zijn vrouw te wreken en gaat hij op zoek naar haar moordenaar. Om dit te doen, maakt hij aantekeningen en aarzelt hij niet om essentiële stukjes informatie te tatoeëren om ze niet te vergeten. Op zijn borst kunnen we de zin lezen: ‘Find him and kill him’.

Suicide Squad

De superschurk Harley Quinn is direct herkenbaar aan haar maffe stijl. Naast haar blauwe en rode haar heeft de sidekick van de Joker ook een aantal tatoeages. In 'Suicide Squad' is het Margot Robbie die in de huid kruipt van Quinn. Ze heeft een klein hartje onder het rechteroog, maar ook verschillende tattoos op de dijen. DC-fans zullen ook hebben opgemerkt dat 'Daddy's Lil Monster' op haart hart gedrukt staat.

The Hangover 2

Deze film herinnert ons eraan dat een tatoeage ook een ingeving van het moment kan zijn waar we nadien spijt over hebben. Vooral als we ons niet meer herinneren dat we het hebben gedaan. Als de vier vrienden wakker worden in hun hotel in Bangkok, herinneren ze zich de avond ervoor absoluut niet meer. Door een aantal aanwijzigingen komen ze echter steeds meer te weten over het verloop van de avond voordien. Eén van die aanknopingspunten is de onwaarschijnlijke Mike Tyson-tatoeage die Stu op zijn gezicht heeft. Een knipoog naar de bokser, die in de eerste en tweede film verscheen.

Vaiana

Tatoeëren is een integraal onderdeel van de cultuur van de Maori, een gemeenschap die op de Polynesische eilanden woont. De Disney-film beantwoordt aan deze traditie door het karakter van Maui, de halfgod die de jonge Vaiana helpt de oceaan en haar bewoners te redden. Maui's lichaam is bedekt met tatoeages, die de grote prestaties en gebeurtenissen van zijn leven vertegenwoordigen. De tekeningen kunnen zelfs tot leven komen

Films

Bekijk alles
Top