De beste filmscènes op café

Het mooie weer is terug en velen hunkeren naar een fris drankje op een terras. Alleen staat de heropening van de horeca nog niet op de agenda. Om alle horecazaken een hart onder de riem te steken en jou de kracht te geven om nog even geduldig te zijn, zet Proximus Pickx enkele van de beste filmscènes op een rijtje die zich op café afspelen.

Kingsman: The Secret Service

Deze film bevat veel indrukwekkende vechtscènes en een daarvan speelt zich af in een café. Britse spion Harry Hart moet een nieuwe rekruut vinden voor zijn agentschap, de Kingsman. Hij denkt aan de zoon van een overleden agent, de jonge Eggsy. Terwijl Harry met hem praat en rustig een drankje drinkt, worden de twee plots onder handen genomen door een bende schurken. De agent toont zijn vaardigheden en klasse, en schakelt de hele groep uit met een ‘simpele’ paraplu. Is dat genoeg om Eggsy te overtuigen om zich bij de Kingsman aan te sluiten?

Skyfall

James Bond is dood. Tenminste, dat is wat iedereen denkt. In werkelijkheid gaf hij na een mislukte missie zijn carrière als geheim agent op en trok zich terug op een tropisch strand. Daar brengt 007 zijn tijd door met vrouwen en in bars. Op een avond wordt hij gevonden terwijl hij een ijzingwekkend drankspelletje speelt. Hij moet zijn drankje opdrinken met een schorpioen op zijn hand, waarbij hij de geringste plotselinge beweging moet vermijden om niet gestoken te worden.

'Skyfall' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Pulp Fiction

Dit is waarschijnlijk de meest iconische scène in deze Quentin Tarantino-film. Vincent, een gangster, wordt door zijn baas gevraagd om zijn vrouw Mia gezelschap te houden voor een avond. Ze gaan naar Jack Rabbit Slim's, een resto-bar in jaren vijftig stijl. Na een steak en een milkshake, vraagt Mia aan Vincent om haar te vergezellen voor een twist wedstrijd. John Travolta en Uma Thurman beginnen aan een wilde dans, waarbij ze cultpassen en -bewegingen aan elkaar koppelen. Het duo wint de wedstrijd, maar hun avond zal er niet zo rooskleurig blijven uitzien.

'Pulp Fiction' is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

My Name Is Nobody

Onmogelijk om de saloons niet te noemen, de emblematische drinkgelegenheden van alle westerns. In 'My Name is Nobody' laat het personage van Terence Hill zijn schietvaardigheid spreken in een sensationeel drinkspel. Voor hem staan vier glazen, van groot naar klein. Om de beurt moet hij ze uitdrinken, achter zich gooien en ze neerschieten voordat ze de grond raken. ‘Nobody’ doet iedereen versteld staan en breekt de glazen één voor één, waarbij hij al het geld int van degenen die tegen hem hebben gewed.

Star Wars: A New Hope (Episode IV)

Wanneer de jonge Luke Skywalker beseft dat het Rijk hem op de hielen zit, heeft hij geen andere keuze dan te vluchten met de mysterieuze Obi-Wan Kenobi, een voormalige Jedi-ridder. De twee komen aan in de stad Mos Eisley, een hol van dieven, in de hoop een piloot te vinden die hen beiden discreet kan meenemen. Luke en Obi-Wan Kenobi trekken dan naar La Cantina, een bar waar de meest atypische soorten van het heelal zich vermengen. De muziek van de band is ook een van de bekendste deuntjes van de soundtrack van de saga. En het is in deze bar dat Obi-Wan Kenobi zijn beroemde lichtzwaard voor de eerste keer zal gebruiken.

27 Dresses

Jane is het eeuwige bruidsmeisje dat de behoeften van anderen altijd voor de hare zet. Ze ontmoet knappe reporter Kevin, die wel een verhaal ziet in haar oneindige carrière als bruidsmeisje. De twee hebben een haat-liefderelatie en stranden samen in een café. Na een paar glazen komen ze helemaal los en gaan ze uit de bol op ‘Benny and the Jets’ van Elton John. Na wat dronken dansen op de toog, vertelt Kevin haar voor de eerste keer iets persoonlijks over zichzelf. De start van een onvermijdelijke romance?

Films

Bekijk alles
Top