We kennen de winnaars van de FIFAe Club World Cup!

Esports |

De FIFAe Club World Cup liep afgelopen weekend op zijn einde en zes teams veroverden de titel in evenveel verschillende regio’s. De beste geverifieerde clubs op FIFA 21 trokken dus met een beker naar huis.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De competitie, die in 6 verschillende zones was verdeeld, bracht al enkele weken de beste clubs bijeen op het spel van EA Sports. Enkele Belgen, zoals Abdullah Waiss en Gilles Bernard (KRC Genk), namen deel aan de groepsfase, maar geen van hen slaagde erin zich te plaatsen voor de eindfase.

Zone 1 – Oceanië

 

Op het Australische continent stonden in de grote finale Atlantis Wave en Dire Wolves tegenover elkaar. Die laatste opende de score en won de eerste wedstrijd met 1-0. Speler Dylan vergrootte de voorsprong met een 4-2-eindstand in wedstrijd twee. Hoewel de Atlantide Waves terugkwamen in het derde duel dankzij een 2-1-zege van Naylor, was er veel meer nodig dan het resultaat van de vierde match, gewonnen door Dylan met 2-0. De finale werd dus gewonnen door Dire Wolves, dat naar huis ging als de regionale kampioen van Oceanië. Eindstand: 9-3.

 

Zone 2 – Azië

 

In Azië streden het Japanse Blue United eFC en Wicked Esports om de titel. Die finale was veel spannender, de verschillen waren veel kleiner. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Wicked Esports met 7-6! Het opvallende aantal doelpunten maakte Blue United eFC wakker, dat nadien geen enkele kans meer gaf aan Wicked Esports. Blue won de volgende drie wedstrijden, ook al ging dat niet altijd even gemakkelijk, en won de regionale kampioenstrofee! Eindstand: 10-9.

 

Zone 3 – Midden Oosten

 

In het Midden-Oosten waren de clubs van 25 eSports en de Tuwaiq Esports Club samengekomen om de strijd met elkaar aan te gaan. In de groepsfase haalden beide teams evenveel punten. We mochten dus een spannende finale verwachten. Maar daar beslisten de spelers van 25 Esports, vZiad9 en Abo3zza10, anders over. Na een pijnlijke 5-1-nederlaag nam Abo3zza10 het heft in handen en won hij wedstrijd twee met een nipte 8-7 na verlengingen. 25 Esports stond nog een paar goals achter, maar die maakten ze snel goed door met 2-0 en 4-2 te winnen. 25 Esports pakte de beker en de $22.000 die aan de winnaar was beloofd.

 

Zone 4 – Europa

 

Dit continent zal je waarschijnlijk het meest interesseren. In Europa woedde de competitie gedurende verschillende weken. Gezien het aantal aanwezige ploegen was Europa samen met Zuid-Amerika de enige regio met een eindfase die iets uitgebreider was dan een eenvoudige finale.

Astralis (nummer 3 van de eerste groep) en Mkers (nummer 2 van de eerste groep) stonden tegenover elkaar in de finale. Die laatste is een bekende organisatie in de FIFA-wereld na onder meer een tweede plaats in de play-offs van de Global Series 2020. Speler Prinsipe, winnaar van de Ultimate Team Championship Series 2017, was ook aanwezig. We kregen geen verrassing. Prinsipe en Oliboli wonnen met een nipte score van 15 tegen 14.

 

Zone 5 – Zuid-Amerika

 

Zelfde format als Europa voor onze Zuid-Amerikaanse vrienden. Een groot aantal ingeschreven teams dwong de organisatie haar slotboom aan te passen en er twee groepen in op te nemen. De teams die de grote finale haalden waren uiteindelijk ELS Torneios Online (MH7 en PHZIN) en FUTWIZ (Vini en Lugu7oledo_), zeer bekend in het FIFA-wereldje.

FUTWIZ won de eerste wedstrijd met 3 tegen 1, gevolgd door een tweede overwinning met het kleinste verschil, 1-0. De FUTWIZ-spelers telden op dat moment dus 3 doelpunten meer dan hun tegenstanders, maar die achterstand maakte ELS Torneios tegen alle verwachtingen in ongedaan. MH7 en PHZIN wonnen de volgende drie duels. De ELS Torneios zijn dus de nieuwe Zuid-Amerikaanse kampioenen op FIFA 21.

 

Zone 6 – Noord-Amerika

 

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kregen we een ontknoping tussen regerend kampioen Complexity (Joksan en maXe vip) en New York City Esports (Chris en Squirrel). Complexity won de eerste twee wedstrijden met 2-1. De finale leek min of meer gespeeld, maar New York City Esports reageerde in wedstrijd drie met een 2-1-overwinning.

Helaas voor Chris en Squirrel zette Complexity zijn status van titelverdediger kracht bij en won het team duel vier met 3-0. Complexity kroonde zich dus voor het tweede jaar op rij tot FIFA-koning van Noord-Amerika.

De FIFAe Club World Cup was een mooi evenement dat, naast de beloning en de titel, de mogelijkheid gaf om het niveau van verschillende spelers een beetje te evalueren. Velen van hen zullen we terugzien op het Global Series-evenement dat de beste speler van de wereld zal kronen. Ter herinnering, de competitie bevindt zich momenteel in de kwalificatiefase en de laatste Europese qualifier gaat over twee weken door. We zien elkaar zo snel mogelijk voor nog meer FIFA-nieuws en de resultaten van onze Belgen in de komende competities!

Copyright afbeelding: EA Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top