Ubisoft lanceert een blockchain gedreven fantasy Pro League-competitie

Nieuws |

Ubisoft, de Franse uitgever van videogames, en de Jupiler Pro League hebben de lancering aangekondigd van een fantasy game gebaseerd op de Pro League-competitie. Het project, genaamd One Shot League, maakt gebruik van de blockchain-technologie die wordt gebruikt in het fantasy voetbalspel Sorare.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op dinsdag 2 maart hebben de Pro League, de organisator van de Belgische nationale voetbalcompetitie, en Ubisofts Strategic Innovation Lab aangekondigd dat ze samenwerken aan een fantasy league gebaseerd op de Belgische voetbalwereld. Om het project op poten te zetten, gebruikten de ontwikkelaars de blockchain-technologie die wordt gehanteerd in Sorare, het mondiale fantasy voetbalspel. In Sorare kopen, verkopen en ruilen spelers digitale kaarten om hun team op te bouwen en bovenaan de ranglijst te eindigen.

In One Shot League stellen de spelers voor elke speeldag een team samen van vijf voetballers uit hun kaartendeck. De spelers zullen tactisch onderlegd moeten zijn, want er gelden enkele regels. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om vijf voetballers uit hetzelfde team op te stellen. Bovendien kan elke kaart maar één keer gebruikt worden. Verder zullen de kaarten ook unieke eigenschappen hebben, gebaseerd op de werkelijke prestaties van de voetballers, waardoor sommige opstellingen veel efficiënter zullen zijn dan andere, afhankelijk van het moment of de tegenstander. Merk op dat de gelanceerde versie een bèta-versie is. In de toekomst kunnen aanpassingen dus volgen.

Je zal het wel al begrepen hebben, de sleutel tot succes is kennis! De spelers die het meeste weten over de Pro League en de individuele prestaties van de voetballers zullen goed scoren. Die informatie zullen spelers uit de statistieken van de Jupiler Pro League moeten halen om hun team naar de top van het klassement te helpen.

“Maar wat heeft de blockchain met dit alles te maken?” vraag je je misschien af. Wel, dankzij de technologie die ontwikkeld is in Sorare, en aangepast in One Shot League, worden spelers echt eigenaar van hun kaarten. Ze zullen hun kaarten zowel in de One Shot League als in Sorare kunnen gebruiken. Dit nieuwe systeem maakt het ook mogelijk de zeldzaamheid van de digitale kaarten vast te stellen en ze te ruilen op tientallen digitale marktplaatsen.

Naast de originele mecanics heeft het spel ook enkele beloningen voor de spelers aan de top van het klassement. Zij zullen limited edition en officiële Sorare-verzamelkaarten ontvangen. Met die kaarten zullen de spelers hun team een extra duwtje in de rug kunnen geven.

Het initiatief maakt deel uit van een meer omvattend programma dat Pro League Forward heet. Het doel van het initiatief is de passie voor voetbal te delen door de beste technologiebedrijven samen te brengen en nieuwe, innovatieve wegen te verkennen.

De One Shot League-bèta, gebaseerd op de kalender van de Jupiler Pro League 2020-2021, is nu gratis beschikbaar, zowel online als op mobiel. Bereid je dus voor op de volgende speeldag van de Jupiler Pro League die vrijdag 5 maart 2021 van start gaat. De bètaversie loopt tot het einde van het seizoen en ook in de play-offs zal je het tegen andere spelers kunnen opnemen.

Copyright afbeelding: Ubisoft

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top