Juventus - Lazio Roma: een cruciale wedstrijd om heel wat redenen

Serie A |

Een wedstrijd met een torenhoge inzet. Zo noemen kenners het onderlinge duel dat komende zaterdag in de Serie A op het programma staat. In deze confrontatie zal het strijdvaardige Lazio Roma het opnemen tegen grote Juventus Turijn, met elk hun eigen agenda.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bestuurslui van Juventus kon afgelopen maandag opgeucht ademhalen: hun ploeg versloeg staartploeg Spezia met een comfortabele 3 - 0 overwinning. Niets bijzonders zou je denken, maar Juventus mocht kost wat kost geen punten meer laten liggen in de strijd om de titel. Momenteel staat Ronaldo en co. op vier punten van AC Milan en op zeven punten van leider Inter Milaan.

Lazio daarentegen kampeert momenteel op plaats zeven. De Romeinse ploeg wil volgend seizoen opnieuw Europees spelen en moet daarom punten sprokkelen. Een overwinning tegen het grote Juventus van Cristiano Ronaldo kan soelaas bieden, want als Lazio wint kan het Juventus nog inhalen in de competitie en Europees voetbal veiligstellen.

Voormalig Inter-verdediger Antonio Paganin voorspelt dat Juventus aan het kortste eind zal trekken. Tijdens een interview met de Italiaanse radiozender TMW wees Paganin Inter, AC Milan en Atalanta aan als de uiteindelijke kanshebbers voor de Italiaanse titel en niet Juventus. Vooral Atalanta is een indrukwekkende ploeg volgens Paganin: “Als ze geen punten hadden gemorst tegen kleinere ploegen en als de affaire-Gomez er niet was geweest, hadden ze waarschijnlijk op kop gestaan. Atalanta kan tegen iedereen winnen, als ze willen”, aldus Paganin. Juventus komt dus niet aan bod volgens de voormalige verdediger. “De strijd om plaats vier zal gaan tussen Napoli, Lazio, Roma en Juventus”, besluit de man.

Lazio uitgerust

Lazio zal komende zaterdag iets frisser voor de dag komen in vergelijking met Juventus. De Romeinen zagen hun wedstrijd tegen Torino afgelopen maandag afgelast worden. De clubleiding van Torino had immers enkele coronabesmettingen vastgesteld en kreeg geen toestemming om af te zakken naar Rome. Torino kwam hierdoor niet opdagen en verloor de wedstrijd bij forfait. Iets waar de club in tegen beroep zal gaan.

Lazio ontving nog meer goed nieuws: verdediger Stefan Radu is opnieuw fit bevonden en behoort tot de selectie van Lazio. De 34-jarige Roemeen was drie weken afwezig door een rugblessure en maakt wellicht deze week zijn wederoptreden bij Lazio. Dat zal nodig zijn want de Romeinen verloren zonder Radu twee van hun drie wedstrijden. 

Volg de Serie A het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de 26e speeldag in de Serie A:

Zaterdag:
Juventus - Lazio, vanaf 20.45 uur op Eleven Sports 1

Zondag:
Napels - Bologna, vanaf 20.45 uur op Eleven Sports 1
Hellas Verona - AC Milan, vanaf 15.00 uur op Eleven Sports 3

Maandag:
Inter - Atalanta, vanaf 20.45 uur op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top