Alessio Castro-Montes: een van de weinige lichtpuntjes in de Gentse duisternis

Sport | KAA Gent beleeft een seizoen om zo snel mogelijk te vergeten. De Buffalo’s wilden bij aanvang van de competitie de grote uitdager worden van Club Brugge voor de titel. De Gentenaars moeten echter na 28 gespeelde matchen vrede nemen met een twaalfde plaats. Wie echter in dit mindere jaar wel een sterk seizoen voetbalt, is Alessio Castro-Montes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 37 punten uit 28 matchen kunnen ze bij Gent absoluut niet tevreden zijn met hoe het seizoen momenteel draait. Nog steeds tellen de Buffalo’s meer verlies- dan winstpartijen (11 versus 10, red.). Verschillende trainerswissels in het begin van de competitie deden niet echt deugd in de kleedkamer. Sinds Hein Vanhaezebrouck het roer opnieuw over nam in Gent, is er wel een lichte verbetering merkbaar.

‘HVH’ is al de vierde coach van Gent dit seizoen. De Deen Jess Thorup werd na amper twee speeldagen en een 0 op 6 aan de deur gezet. Zijn Roemeense opvolger Laszlo Bölöni zong het slechts 25 dagen uit en moest na een 3 op 9 vertrekken. Daarna, vanaf half september, nam T2 Wim De Decker over. De vijfde opeenvolgende nederlaag in de groepsfase van de Europa League werd hem fataal. 

Beterschap in de wisselvalligheid

Sinds speeldag 15 zit Vanhaezebrouck opnieuw op de Gentse bank. Tegen revelatie KV Oostende begon hij met een verliespartij, nadien werd er amper nog twee keer verloren (tegen Kortrijk en Antwerp). Onder meer de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge werd gewonnen. Ook Standard werd geklopt.

Dat Gent echter een nogal wisselvallig seizoen draait, zien we terug in de voorbije weken. Sinds speeldag 22 werd er vijf keer gelijkgespeeld en één keer gewonnen. Hoewel er in dit kalenderjaar maar één keer werd verloren, schoot Gent niet echt veel op met al die gelijke spelen. Het verschil met de top vier bedraagt momenteel negen punten. Play-Off I halen met nog zes matchen te gaan, wordt hoogst onhaalbaar.

Contract Castro-Montes opengebroken

Wie tussen de Gentse miserie een goed seizoen draait, is Alessio Castro-Montes. De 23-jarige rechtsback is bezig aan zijn tweede seizoen in de Ghelamco Arena en mag voorlopig tevreden terugblikken op het voorbije jaar. Tegen KV Mechelen werd hij nog uitgeroepen tot Man van de Match. Hij palmde de rechterflank nagenoeg in op zijn eentje, alleen deden de Gentse aanvallers niet zoveel met zijn aanvoer.

Voor de Belg met Spaanse roots gaat het nu al een tijdje snoeihard. Toen Castro-Montes arriveerde in Gent, leek hij aanvankelijk gehaald als back-up. Intussen zit de rechtsback aan 66 optredens in het Gentse shirt, met daarin 4 goals en 5 assists.

Zijn prestaties het voorbije jaar zij niet in dovemansoren gevallen. In de Gentse bestuurskamer werd er snel werk gemaakt van een verbeterd contract. Afgelopen maand tekende Castro-Montes een nieuw contract tot 2024.

Alessio Castro-Montes en co kijken vanavond KV Oostende in de ogen, de ploeg die Hein Vanhaezebrouck meteen een eerste nederlaag aansmeerde. Kunnen de Buffalo’s zich revancheren in de eigen Ghelamco Arena? Het antwoord volgt vanaf 20u45 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top