Devin Booker: de verpersoonlijking van een beter draaiend Phoenix in de NBA

Sport | In zijn zesde seizoen in de NBA draait het best goed voor Devin Booker. Week na week maakt hij aan de zijde van veteraan Chris Paul indruk bij Phoenix. Mede hierdoor staan de Suns momenteel vierde in de Western Conference. Een plek in de play-offs moet op deze manier haalbaar zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De cijfers van Booker liegen er dit seizoen niet om. Met 25,5 points per game en gemiddeld 3,6 rebounds en 4,3 assists hielp Booker de voorbije weken het niveau van Phoenix Suns naar omhoog. Van de laatste 13 wedstrijden werden er nu 11 gewonnen. In totaal zitten ze bij de Suns nu aan 22 zeges dit seizoen, waardoor de play-offs steeds dichterbij komen. Toen Booker dan ook in eerste instantie de NBA All Star Game niet haalde, begreep een van de aanvoerders LeBron James niet waarom hij niet geselecteerd werd. “Devin Booker is de minst gerespecteerde speler in onze competitie”, klonk het toen in een duidelijke tweet van King James.

In het spoor van Steve Nash

Maar in tussentijd veranderde er wat aan de All Star Game van aanstaande zondag. LA Lakers-speler Anthony Davis liet weten geblesseerd af te haken, waardoor Devin Booker als vervanger werd aangesteld. Het wordt hierdoor de tweede All Star Game voor Booker, die zijn ploegmaat Chris Paul mag bijstaan. Het is geleden van het seizoen 2009-2010 dat Phoenix Suns nog eens twee vertegenwoordigers kent in een All Star Game. Toen was die eer er voor het duo Steve Nash en Amar’e Stoudemire.

Booker kende overigens een mooie, persoonlijke week. Hij werd namelijk, samen met Milwaukee Bucks-forward Giannis Antetokounmpo, verkozen tot Speler van de Week in de Western Conference. Zijn 43 gemaakte punten in de 118-99 zege tegen Minnesota Timberwolves zorgden onder meer voor deze nominatie.  

Bevrijd sinds komst Chris Paul

Dat Booker dit jaar een hoger niveau haalt, mag deels op de hoed gespeld worden van Chris Paul. De 35-jarige veteraan maakte tijdens de winter de trade vanuit Oklahoma City Thunder en brengt al zijn ervaring een pak bij aan het team van de Suns. De komst van de zesde beste passer in de geschiedenis van de NBA naar Phoenix bevrijdde als het ware Booker.

De 24-jarige Booker is dan ook dankbaar dat hij met een legende als Paul mag samenspelen. “IJzer scherpt ijzer aan. We tillen elkaar naar een soort van hoger niveau. We hebben dezelfde denkwijze en aanpak in onze zoektocht naar glorie. Ik leer iedere dag bij naast hem”, was onlangs nog de duidelijke en lyrische taal van Booker aan het adres van Paul.

Vooraleer Booker en Paul richting de NBA All Star Game mogen trekken, moeten zij en de rest van Phoenix Suns nog twee keer aan de bak in de competitie. Te beginnen vandaag met een duel tegen Los Angeles Lakers. Donderdag wacht Phoenix Suns in de eigen arena Golden State Warriors op.

Die laatste wedstrijd kan je live via Eleven Sports volgen. Vanaf 4 uur in de nacht kan je hiervoor terecht op het tweede kanaal, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top