Club NXT evenaart nu al competitierecord van 'meest gebruikte spelers'

Challenger Pro League | Vrijdag mocht de 16-jarige Jorne Spileers zijn debuut maken in het profvoetbal. De centrale verdediger viel tijdens de rust van Club NXT - RWDM in voor leeftijdsgenoot Noah Mbamba en werd zo de 35e speler die dit seizoen in actie kwam voor Club NXT.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met die 35 verschillende spelers evenaart Club NXT nu al het competitierecord van Sporting Lokeren. Ook toen werd er op Daknam duchtig gewisseld binnen de selectie. Toch is het opmerkelijk dat Club NXT het recordaantal al bereikt na amper 20 wedstrijden. Sporting Lokeren zat toen nog 'maar' aan 31 gebruikte spelers. Het lijkt dan ook een kwestie van dagen of weken vooraleer de Brugse beloften het record scherper zullen stellen.

Competitieleider Union Sint-Gillis gebruikte dit seizoen het minste spelers. Felice Mazzu stelde in 21 wedstrijden 21 verschillende spelers op en zit daarmee pal op het laagterecord dat KVC Westerlo in 2018-2019 haalde. De Kempenaars stelden toen over 28 wedstrijden ook maar 21 spelers op. Union heeft nog zeven wedstrijden te gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top