Roeselare gaat voor de zege bij Maaseik op 2e speeldag van de Play-offs

Sport | Greenyard Maaseik en Knack Volley Roeselare zullen ook dit seizoen uitmaken wie met de Belgische landstitel aan de haal gaat in de EuroMillions Volley League. De twee ploegen begonnen goed aan de play-offs. In de volgende partij nemen ze het tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maaseik kende afgelopen weekend geen problemen met Decospan Menen en won met 0-3 (21-25, 20-25, 18-25). Roeselare won op zijn beurt met 3-0 van Haasrode Leuven (25-18, 25-16, 25-22). Dat was dus een goede generale repetitie voor de partij van zondag in Maaseik.

Het verschil tussen de twee topteams is klein. Eerder dit seizoen werd het in Roeselare 3-2, in Limburg won Maaseik dan weer met 3-1. In de bekerfinale trok Maaseik met 1-3 aan het langste eind.

Belangrijk duel

Bij Roeselare gaan ze voluit voor de landstitel. Zij willen dan ook winnen in Maaseik. "Je moet rekenen dat je 13 punten nodig hebt om in deze play-off competitie zeker te zijn van de eerste of tweede plaats. Wij mikken op die eerste plaats wegens het daaraan verbonden thuisvoordeel voor de laatste fase met twee ploegen", zei coach Steven Vanmedegael op de website van Roeselare.

Beide ploegen hebben momenteel 3 punten en de onderlinge duels gaan dus zeer belangrijk worden. Roeselare had een hele week om zich te focussen op de partij tegen hun rivaal, terwijl Maaseik nog aan de slag moest in de halve finales van de Champions League. Woensdag ontving de club immers het Russische Zenit Sint-Petersburg en daar kende het een avond in mineur. Het won met 3-0 en kreeg in de golden set maar liefst zes matchballen, maar toch gingen de Russen door naar de finale. Het werd uiteindelijk 3-1 met Zenit dus als winnaar van de golden set.

Volg de topper tussen Greenyard Maaseik en Knack Volley Roeselare zondag 7 maart vanaf 17u55 live op de zender Pickx Live, Proximus Sports (beschikbaar voor All Sports-abonnees) of in livestream op Pickx.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top