Dit seizoen domineert Anderlecht grotendeels het kampioenschap. Paars-wit heeft nog geen enkel punt laten liggen. Kunnen de Bruggelingen die indrukwekkende reeks stoppen?
Met de terugkeer van Tessa Wullaert en de komst van andere Flames, is Anderlecht omgevormd tot een pletwals. Na 14 speeldagen hebben de Brusselaars nog steeds het maximum van de punten, en scoorden ze reeds 85 goals, oftewel een gemiddelde van zes rozen per match. Onwaarschijnlijk.
 
Vrijdag (20u) probeert Club Brugge om Anderlecht de weg naar de titel te versperren. Een opgave die zich als heel lastig aandient, vermits de paars armada quasi onoverwinnelijk is. Men vraagt zich eerder af met hoeveel doelpunten verschil Wullaert en haar collega’s afstand zullen nemen van de arme Bruggelingen. De West-Vlamingen incasseren gemiddeld zo’n 1,5 doelpunt per wedstrijd. Desalniettemin won Anderlecht op de zesde speeldag slechts met 2-3 van Brugge.
 
Standard op nr. 2
 
Behoudens een mirakel, lijdt het geen twijfel dat Anderlecht zich straks tot kampioen kroont. De echte strijd speelt zich daarachter af, met name voor de tweede plaats. Momenteel bezet Standard Femina die positie, met een relatief comfortabele voorsprong van 8 punten op AA Gent.
 
De Luikenaars zakken deze zaterdag (15u) af naar Zulte Waregem, een ploeg die niet in grote vorm verkeert en blijft steken op 4/15, terwijl Femina een 12/15 laat optekenen. Het verloop van de match mag dus geen grote verrassing opleveren.
 
Daarvoor speelt Gent op vrijdag (20u30) tegen Charleroi. De Zebra’s wonnen slechts één match dit seizoen, en wellicht zal die tweede zege ook tegen de Gentenaars uitblijven. De zes luttele doelpunten die ze sinds het begin van de competitie scoorden pleiten niet in hun voordeel.
 
Genk, White Star en Aalst willen de neergang stuiten
 
Bij de laatste drie wedstrijden hebben Genk Ladies, Femina White Star en VCD Aalst hun onderspit moeten delven. 0 op 9 dus, wat enkele alarmbellen doet afgaan. Toevallig ontmoeten Genk en Aalst elkaar vrijdag (20u30). In ieder geval zal ten minste één ploeg eindelijk punten pakken. Welke? Moeilijk te zeggen.
 
Femina White Star op zijn beurt ontvangt Leuven (vrijdag, 20u30). De wedstrijd kondigt zich niet makkelijk aan voor de meiden uit Woluwe, zelfs al verkeert OHL ook niet in hoogvorm (3 op 9).
 
Volg de Scooore Super League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.