Laatste overwinning van Lommel bij Union was 13 jaar geleden onder Guido Brepoels!

Sport | Union Sint-Gillis en Lommel SK kwamen elkaar de voorbije jaren heel regelmatig tegen. Maar toch slaagden de Limburgers er sinds 2008 niet meer in om de drie punten mee te kapen in het Joseph Mariënstadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op een koude avond in januari 2008 bezorgden twee Kevins het toenmalige KVSK United van Guido Brepoels de volle pot in het Dudenpark. Kevin Franck opende de score, maar Sebastien Siani kon nog voor de rust gelijkmaken. Drie minuten voor affluiten bezorgde Kevin Oris de bezoekers toch nog een driepunter.

In de acht daaropvolgende confrontaties kon Lommel geen enkele keer meer winnen. Vijf keer bleven de punten in Sint-Gillis, drie keer werden de punten gedeeld. 

Nochtans leek Lommel wel al enkele keren op weg naar de volle pot. Bij de drie gelijke spelen kwam Lommel telkens op voorsprong, maar evenveel keer knokte Union zich nog langszij. Twee van de drie keren gebeurde dat zelfs in de slotminuten. In november 2018 wiste Peyre in blessuretijd nog een goal van Vermijl uit (1-1) en in januari 2020 mikte Perdichizzi twee minuten voor tijd de 2-2 voorbij Svedkauskas. Afwachten of Ugalde en co de Lommelse vloek na 13 jaar kunnen doorbreken. 

Selectienieuws

Coach Liam Manning kan alvast opnieuw rekenen op Svedkauskas, die er na een Covidbesmetting opnieuw bij is. De Engelsman zal wel moeten puzzelen op de linksachter, want zowel Kis (ex-Union) als Vandersmissen zijn er niet bij. Lemoine keert terug uit schorsing. Bij Union is Lapoussin geelgeschorst. Cochrane, Pocognoli en Lorbek liggen in de lappenmand.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top