Fortnite: het avontuur van de Belg DRG bij Solary komt ten einde

Esports |

Gisteren heeft de Franse organisatie Solary op sociale media het einde van het contract van de Belgische speler Evan “DRG” Depauw officieel gemaakt. Na een jaar lang de kleuren van het team op Fortnite te hebben verdedigd, zal de speler een nieuw team moeten vinden, hoewel hij daar niet echt wakker van ligt.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is een naam die Fortnite-fans ongetwijfeld kennen. Evan “DRG” Depauw, een Belgische speler die al meer dan een jaar voor Solary speelt, zal niet langer voor het team uit Tours uitkomen. De laatste maanden verliepen moeilijk voor de speler, die geen podiumplaats meer kon veroveren.

Weet je het nog? De Belg werd bijna een jaar geleden aangeworven op hetzelfde moment als speler Magl. Destijds waren het zijn professionalisme en positieve wedstrijdmentaliteit die de scouts van de organisatie hadden overtuigd. En de samenwerking werd een succes. In het blauw-gele shirt wist de speler namelijk enkele eerste plaatsen te behalen, met name in de eerste en de vierde week van het tweede hoofdstuk van het FNCS-seizoen 1, resultaten die hij had behaald in gezelschap van een andere Belg, Howard “Noward” Castiaux, toen ook speler van Solary.

Vóór zijn avontuur bij Solary kwam de jonge speler uit voor het prestigieuze Vitality, de grootste esportsorganisatie in Frankrijk. In die tijd verlieten veel Fortnite-spelers de korf om hun geluk elders te zoeken. Terwijl DRG destijds goed was terechtgekomen, lijkt de Belg nu minder happig om op zoek te gaan naar een team. Zoals hij op zijn Twitter-account aankondigde, zal de speler de competitie voortzetten, maar als vrije speler. Dat is inderdaad een van de grootste troeven van het competitieve Fortnite-circuit, aangezien veel spelers actief zijn zonder deel uit te maken van een team.

Solary heeft al laten weten dat het vertrek van DRG geen terugtrekking uit de competitieve scene van Fortnite betekent. In feite heeft de organisatie zelfs enkele dagen voor het begin van het vijfde seizoen van de FNCS een nieuwe speler aangeworven, de Fransman BlastR.

Copyright afbeelding: Solary

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top