Ons Elftal van de Week

Sport | Het seizoen nadert zijn ontknoping in 1B. Union Saint-Gilloise kan de promotie al ruiken terwijl de clubs in de middenmoot dicht in elkaars buurt blijven.

Traditiegetrouw nam Union Saint-Gilloise een blitzstart. Op bezoek bij Seraing stond de competitieleider al na vier minuten op voorsprong nadat François de 0-1 klaarlegde voor Undav. Nog geen twee minuten later was de wedstrijd zelfs al gespeeld. Nadrani maakte een strafschopovertreding op Teuma, Vanzeir werkte de elfmeter beheerst af. De topschutter in 1B maakte al zijn achttiende goal van het seizoen. Mikautadze moest dus ook scoren om in het zog te blijven van Vanzeir, maar verder dan het zijnet kwam de Franse spits niet. Met deze nieuwe driepunter voor Union moeten de Brusselaars nog maar drie keer winnen om de promotie helemaal binnen te halen.

Na twee opeenvolgende nederlagen wilden ze in RWDM graag nog eens proeven van winst. Toch ging het de Brusselaars niet voor de wind want Westerlo kwam al na een kwartier op voorsprong. De voorzet van Çiçek ging door een bos van RWDM-benen en belande voor de voet van Vetokele die de score opende. Na de rust kwamen de Brusselaars een stuk aanvallender voor de dag en dat werd al snel beloond. Nangis stak Nzuzi goed in het straatje en de Fransman werkte prima af. RWDM schakelde nog een versnelling hoger en stapelde de kansen op. Toch was het pas wachten tot twintig minuten voor tijd toen Nangis Rocha bediende voor de 2-1. Westerlo kwam in de toegevoegde tijd nog dicht bij de gelijkmaker maar de paal bracht redding voor RWDM.

Deinze kende weinig moeite met Club NXT, de Oost-Vlamingen stuurden de Brugse jongelingen met 0-4 terug naar huis. Lecomte opende de score na een fantastische lob van Challouk over de defensie. Zes minuten later werd de score al verdubbeld. Doelman Lammens kon een hoge bal niet klemmen waardoor Staelens de 2-0 makkelijk kon binnenwerken. Kort na de rust maakte Lecomte zijn tweede van de middag na een ingestudeerde vrije trap van Deinze. Dansoko zette met de 4-0 helemaal de kers op de taart en zo wint Deinze voor het eerst in 2021.

Na een één op negen hoopte Lierse Kempenzonen opnieuw aan te kunnen knopen met een overwinning. En het zag er ook al snel goed uit op bezoek bij Lommel. Al na dertien minuten kon Van Genechten de voorzet van Allach tegen de touwen trappen. Maar nog voor de rust hingen de bordjes weer in evenwicht. De Lierse-verdediging gaf Thordarson te veel tijd en ruimte en bekocht dat met de gelijkmaker. Lommel bleef de gevaarlijkste ploeg en een kwartier voor tijd mocht ook de winning goal vieren. Henkens speelde de bal goed diep en Verschueren werkte de snelle aanval af. Lommel komt dankzij de overwinning op gelijk aantal punten met Westerlo.