Union Sint-Gillis deed afgelopen weekend alweer gouden zaken in de race richting de titel. De Brusselaars wonnen op het veld van eerste achtervolger Seraing terwijl ook KVC Westerlo punten liet liggen bij RWDM. Niemand die nog twijfelt dat Union straks de titel pakt in 1B; alleen de datum lijkt nog onzeker. Al dromen ze in het Dudenpark stiekem van 13 maart.
Met nog acht speeldagen voor de boeg heeft Union momenteel 18 punten meer dan eerste achtervolger RFC Seraing. De Luikenaars hebben nog wel een match tegoed (woensdag 03/03 bij RWDM) waardoor ze volgende week terug kunnen naderen tot 15 punten.

In het meest simplistische scenario zou dat betekenen dat Union nog drie matchen zou moeten winnen om de titel te pakken en als we dan drie speeldagen verder tellen dan zitten we aan Union - RWDM (13/03). Als de troepen van Felice Mazzu thuis winnen van Lommel en een week later ook de drie punten meekapen op het Lisp (Lierse Kempenzonen), dan kunnen ze de Zwanzederby aanvatten met de titel als inzet.

Verjaardagscadeau

Seraing zou - als het alles wint - nog wel op gelijke hoogte kunnen komen. Daarbij zouden ze dan ook een gelijk aantal gewonnen matchen kunnen behalen, maar met een doelsaldo van +33 voor Union en +12 voor Seraing lijkt bij het tweede beslissende criterium de strijd al wel gestreden.

Coach Felice Mazzu zou een titelfeest op 13 maart alvast zien zitten. "Waarom niet? Het zou mooi zijn, want in datzelfde weekend vier ik ook mijn verjaardag", klinkt het op de officiële website van de Brusselaars.

Programma Union tot en met speeldag 23:

Speeldag 21: Union SG - Lommel SK
Speeldag 22: Lierse Kempenzonen - Union SG
Speeldag 23: Union SG - RWDM

Programma RFC Seraing tot en met speeldag 23:

Speeldag 21: Lierse Kempenzonen - RFC Seraing
Speeldag 19: RWDM - RFC Seraing (inhaalmatch)
Speeldag 22: RFC Seraing - KVC Westerlo
Speeldag 23: Club NXT - RFC Seraing