Nieuw in de Proximus VOD-catalogus: ‘Spell’ en ‘The Craft: Legacy’

Met ‘The Craft: Legacy’ en ‘Spell’ staat er twee horrorfilms op het menu. ‘The Craft: Legacy’ is een recente remake van een tienerfilm uit de jaren negentig die toen voor wat ophef wist te zorgen. In ‘Spell’ wordt een succesvolle zwarte bedrijfsadvocaat ergens in de Appalachen gevangen gehouden door twee griezelige oudjes. De twee films zijn vanaf maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. 

‘The Craft: Legacy’

Zowel een reboot als een soort vervolg: zo kan je ‘The Craft: Legacy’ omschrijven, een remake van het oorspronkelijke verhaal uit 1996 dat zo memorabel was omwille van de onweerstaanbaar gestoorde vertolking van Fairuza Balk. Het verhaalt volgt vier tienerheksen die in Los Angeles hun bovennatuurlijke krachten ontdekken, al kan dat alleen maar narigheid betekenen. Het kwartet middelbare scholieren is deze millenniumupdate van Zoe Lister-Jones wordt vertolkt door Cailee Spaeny ('Pacific Rim: Uprising'), Gideon Adlon ('Blockers'), Lovie Simone en Zoey Luna. Michelle Monaghan is dan weer innemend als de moeder van Lily, het personage dat door Cailee Spaeny wordt vertolkt. 
 
‘The Craft: Legacy’ is vanaf 3 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

 

‘Spell’

‘De gladiator’. Zo wordt de rijke advocaat Marquis T. Woods (rol van rapper en dichter Omari Hardwick) door zijn baas genoemd, net omdat hij zo een kei is in zijn job. Maar als de vader van Marquis overlijdt en hij samen met zijn vrouw en kinderen terug naar zijn geboortedorp in de Appalachen keert, stort zijn vliegtuig neer in de buurt van het stadje uit zijn kindertijd. Hij wordt wakker in een bed op een oude zolderkamer waar hij verwikkelt raakt in een strijd tussen goed en kwaad want het huis is de eigendom van de sinistere Eloise (Devine), een eeuwenoude voodooheks die nog een rekening met Marquis te vereffenen heeft.
 
Herinner je ‘Misery’, die Stephen King-verfilming waarin een schrijver (James Caan) na een bijna dodelijk auto-ongeluk ontwaakt in het huis van een krankzinnige fan (Kathy Bates)? ‘Spell’ surft een beetje verder op dat verhaal, al is de insteek toch ook helemaal anders. Dit bovennatuurlijke drama zit bijvoorbeeld vol verwijzingen naar ras, klasse en de erfenis van de slavernij en de Afro-Amerikaanse regisseur Mark Tonderei weet de spanning en het macaber sfeertje goed aan te houden. 

‘Spell’ is vanaf 11 maart beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!
 

Films

Bekijk alles
Top