De Bruyne heeft goede herinneringen aan Mönchengladbach

UEFA Champions League | Aanstaande woensdag zullen Manchester City en zijn smaakmaker Kevin De Bruyne het in de 1/16e finales opnemen tegen Borussia Mönchengladbach. De Belg kent deze tegenstander maar al te goed uit zijn periode in de Bundesliga, waar hij 2,5 jaar voor Werder Bremen en VfL Wolfsburg speelde. De Bruyne keert terug uit blessure en kan weer voor de nodige schade zorgen bij de tegenstander.

Door Proximus

Deel dit nieuws

City kan dus weer rekenen op de Rode Duivel, die sinds 20 januari buiten strijd was met een blessure. De speler was dit seizoen al goed voor drie doelpunten en vijftien assists.

Revelatie in Bremen, topper bij Wolfsburg

De wedstrijd wordt echter niet gespeeld in Noordrijn-Westfalen, aangezien Britse staatsburgers Duitsland niet mogen binnenkomen. Het duel zal dus plaatsvinden op neutraal terrein, namelijk de Puskas Arena in Boedapest (Hongarije).

Voor De Bruyne is het alvast een leuk weerzien met een Duitse club. In 2012 trok De Bruyne van Genk naar Chelsea, maar hij werd meteen uitgeleend aan Werder Bremen. In 34 wedstrijden was hij er goed voor 10 doelpunten en 10 assists. Hij zou dat seizoen door het tijdschrift Kicker worden uitgeroepen tot de beste transfer van de club.

Het jaar daarop keerde de Belg terug naar Londen, maar bracht er het grootste deel van zijn tijd op de bank door. In januari 2014 verkocht Chelsea hem vervolgens aan Wolfsburg, in Duitsland. Daar brak hij helemaal door en werd hij één van de beste middenvelders in Europa. In anderhalf jaar tijd leverde hij 37 assists, waaronder 20 in het Bundesliga-seizoen 2014-2015. Daardoor werd hij de beste Europese assistgever en dat voor ene Lionel Messi. Wolfsburg werd tweede in de Duitse competitie dankzij De Bruyne, die werd uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar' in de Bundesliga.

Grote doorbraak in Duitsland

Chelsea zal er ongetwijfeld nog lang spijt van hebben dat het de Belg amper speelkansen gaf. Sinds 2015 komt hij uit voor Manchester City, met wie hij al vele successen boekte. Maar Duitsland zal altijd een speciaal plekje hebben in het hart van onze landgenoot. In Duitsland nam zijn carrière immers een volgende wending.

Hij toonde zich op het internationale toneel in de Bundesliga. Daarnaast bleek het Duitse voetbal heel goed bij zijn kwaliteiten te passen. Met zijn vlijmscherpe verticale passes zorgde hij voor veel doelrijpe kansen, wat hij nadien bleef verder doen in de Premier League.

De Bruyne heeft goede herinneringen aan Borussia Mönchengladbach. In 9 wedstrijden tegen hen heeft de ex-speler van KRC Genk slechts één keer verloren. Hij scoorde ook al een doelpunt en leverde drie assists tegen de Duitsers. De mannen van Marco Rose zijn gewaarschuwd... 

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top