Cop Car: een dodelijk kat- en muisspel

Jon Watts is bekend bij het grote publiek als de regisseur achter de nieuwe Spider Man-films. Voor hij het Marvel Cinematic Universe betrad, hield hij het vaak bij indiefilms. ‘Cop Car’ uit 2015 heeft veel actie, maar het verhaal is net iets duisterder dan we van de regisseur gewoon zijn.

In deze thriller spelen twee rebelse tienerjongens de hoofdrol. Travis en Harrison zijn 10 jaar en niet bang om de wet te overtreden. Nadat ze van huis weggelopen zijn, vinden ze een verlaten politiewagen, met de sleutel bij. Het duo besluit ermee te gaan joyriden. Het enige dat ze niet weten, is dat er een gijzelaar in de koffer zit. Tegelijkertijd doet de corrupte sherrif Kretzer, de eigenaar van de auto, er alles aan om de wagen terug te vinden. Het begin van een gevaarlijk kat- en muisspel.

De film kon rekenen op lovende kritieken en ontving zelfs een score 80% op Rotten Tomatoes. Vooral de grimmige openingsscène kreeg veel lof, want die zet meteen de toon voor de hele film.

Surrealistisch
 
‘Cop Car’ was het grote startpunt van Jon Watts’ carrière en een grote reden waarom hij vandaag Marvel films maakt. De regisseur had zelf echter niet verwacht dat de film zo’n succes zou worden, na de première op het Sundance Festival.
 
“We hebben de film zo goedkoop gemaakt dat we al breakeven hadden gedraaid met alleen de buitenlandse verkoop. We hebben de film gemaakt voor 800.000 dollar, dus Sundance was gewoon leuk voor ons. Er was niet die druk van, ‘Oh, mijn god, als we het niet voor genoeg geld verkopen gaat iedereen boos op ons zijn’. Dus het was geweldig in dat opzicht, maar het was ook zenuwslopend omdat het de eerste keer was dat ik het voor een publiek liet zien. Vanaf dat moment is alles een beetje surrealistisch geweest.”
 
 
Bekijk ‘Cop Car’ op 22 februari om 20u40 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
 

Films

Bekijk alles
Top