De beste biopics om te (her)bekijken op Netflix

Films | Proximus Pickx biedt je vandaag een selectie van vijf biografische films die het verhaal brengen van een aantal spraakmakende figuren die elk op hun manier de geschiedenis hebben getekend – soms in positieve, maar anderen ook in ronduit negatieve zin. Of ze nu draaien om briljante denkers, hervormers of afschuwelijke moordenaars: deze vijf biopics zijn absoluut de moeite om te (her)bekijken op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Theory of Everything’

Deze staat zonder twijfel te boek als een van de grootste meesterwerken op het palmares van acteur Eddie Redmayne. In deze film speelt hij de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking, wiens leven wordt verteld vanaf zijn vroege jaren aan de universiteit tot de illustere carrière waarvoor we hem allemaal kennen. De film brengt ook zijn strijd tegen de neurologische ziekte ALS in beeld, een aandoening waardoor hij volledig verlamd raakt. Een verrassend waarheidsgetrouwe weergave, met naast Redmayne ook actrice Felicity Jones in een hoofdrol. Eddie Redmayne ontving een Oscar en een Golden Globe voor zijn gesmaakte vertolking van de onwaarschijnlijk populaire wetenschapper.

‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’

Biopics hoeven niet altijd over mooie levensverhalen of succesvolle carrières te gaan: deze film volgt het leven van Ted Bundy, nu beschouwd als Amerika’s meest beruchte seriemoordenaar. Hij stierf in de gevangenis in 1989, pleegde moorden in verschillende staten en eiste tientallen slachtoffers – allemaal jonge vrouwen. In deze film ontdekken we een atypische, maar vooral erg enge Zac Efron in de hoofdrol. De verhaallijn draait niet om zijn misdaden maar om zijn privéleven, de ontmoeting met de liefde van zijn leven, en de manier waarop zijn moorddadige escapades invloed zullen hebben op het paar.

‘The Most Hated Woman in America’

Maak kennis met Madalyn Murray O'Hair, een Amerikaanse activiste en atheïst die haar hele leven lang het secularisme heeft verdedigd. Een film over religieuze vrijheid, waarin actrice Melissa Leo het personage terugbrengt naar haar spontane zelf. De biopic behandelt ook de verdwijning van de activiste, die samen met andere leden van haar familie onder zeer mysterieuze omstandigheden werd ontvoerd.

‘El fotógrafo de Mauthausen’

Deze Spaanse biopic speelt zich af in 1941, in volle oorlogstijd. De titel, letterlijk vertaald ‘De fotograaf van Mauthausen’, verwijst naar de Spaanse fotograaf Francesco Boix, die tijdens de oorlog werd gedeporteerd naar het concentratiekamp Mauthausen. Hij zou daar negatieven stelen die na de oorlog een belangrijke rol spelen: ze zullen worden gebruikt om de activiteiten van het kamp te documenteren. Ze zullen worden gebruikt tijdens de beroemde processen van Neurenberg in 1946. Een ontroerende film, in het hart van dit vernietigingskamp, die verslag uitbrengt van de wreedheden die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘22 July’

Weet je nog waar je was op 22 juli 2011, toen Anders Breivik het eiland Utoya in Noorwegen aanviel, een bom liet afgaan in het hart van Oslo en uiteindelijk niet minder dan 77 mensenlevens tot een tragisch einde bracht? Deze film Noors-Amerikaanse film uit 2018 vertelt het verhaal van de dodelijkste terroristische aanslag in de geschiedenis van Noorwegen. Regisseur Paul Greengrass dompelt je onder in de ijzingwekkende gebeurtenissen van die noodlottige dag. Minuut voor minuut wordt het drama gereconstrueerd. De biopic neemt de kijker ook mee naar het proces van de moordenaar, zijn meest intieme gesprekken met zijn advocaat, en besteedt ook aandacht aan de families van de slachtoffers.


Ontdek deze biopics op Netflix via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top