Wie houdt pletwals Filou Oostende tegen in de Euromillions Basket League?

Sport | De leider in de Euromillions Basket League luidt momenteel naar de naam van Filou Oostende. Op dinsdag 2 maart mag de leider zijn koppositie proberen te consolideren. Tegenstander die avond wordt Limburg United.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige week baarde het heuse topduel tussen Oostende en Bergen uiteindelijk maar een muis. De Henegouwers sloegen er niet in om de leider in de Euromillions Basket League het vuur aan de schenen te leggen. Oostende haalde zelfs fors uit bij titelconcurrent Bergen. De kustploeg verliet Henegouwen met een bonus van 25 punten: 63-88. Jean-Marc Mwema was dé uitblinker bij de landskampioen met 23 punten.

De volgende ploeg die mag proberen om Oostende iets in de weg te leggen, is Limburg United. De Limburgers staan in de algemene stand op een vijfde plaats. Kunnen zij de pletwals uit de Versluys Dôme tegenhouden?

Goede thuisreputatie

Zoals hierboven reeds vermeld, zullen ze in Limburg rekening moeten houden straks met Jean-Marc Mwema. De defensie zal on point moeten staan. Limburg United kan alvast enkele lessen getrokken hebben uit de dubbele confrontatie met Aalst. Vorige vrijdag won Limburg United nog in eigen huis met 81-76 van de Oost-Vlamingen, de return op Valentijnsdag werd verloren met 88-70. Al voor de rust werd het verschil gemaakt door Aalst. Het wordt dus zaak voor Limburg United om tegen Filou Oostende niet dezelfde fout te maken en meteen goed uit de startblokken te schieten.

Een statistiekje waar de Limburgers moed uit kunnen putten, is die omtrent hun thuisreputatie. Voorlopig is Limburg United ongeslagen in eigen huis. Met telkens minimum 80 punten werden Leuven, Luik en Aalst opzij geschoven. De komst van Oostende wordt een eerste grote thuistest voor Limburg United.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top