Roep naar VAR wordt luider in 1B nadat Lommelse goal ten onrechte wordt afgekeurd (video)

Sport | Terwijl er in 1A niet altijd even lovend wordt gedaan over de beslissingen van de VAR, wordt in 1B de roep voor diezelfde VAR steeds luider. Maandag was het de beurt aan Lommel om zich verongelijkt te voelen door een beslissing van het scheidsrechterlijke trio nadat een goal van Glenn Neven ten onrechte werd afgekeurd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na iets meer dan een uur spelen zette Marlos Moreno zijn aanvoerder oog in oog met Westerlodoelman Özer. Neven twijfelde niet en trapte de 1-1 voorbij de Turkse goalie. Maar het Lommelse feestje ging niet door omdat het scheidsrechterlijke trio buitenspel had gezien bij Neven. Volledig onterecht, want het was niet Neven maar wel zijn ploegmaat Zaroury die bij de voorzet van Moreno buitenspel liep.


Een VAR had de foute beslissing van de scheidsrechters vlot recht kunnen trekken, maar vooralsnog worden er geen extra middelen uitgetrokken om ook in 1B (wat toch ook een afdeling is binnen ons profvoetbal) een VAR te installeren. Te weinig personeel en te weinig financiën zouden de (blijde?) intrede van de Video Assistant Referee in de weg staan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top