Koning winter spelbreker bij drie matchen, Standard en Anderlecht verliezen punten

Jupiler Pro League | De 26ste speeldag van de Jupiler Pro League zorgde voor de nodige ophef. Maar liefst drie duels werden afgelast vanwege een onbespeelbaar veld. RSC Anderlecht kwam wel in actie, maar verloor twee kostbare punten bij Cercle Brugge. Standard en Antwerp hielden elkaar in evenwicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waasland-Beveren-KAS Eupen, KV Oostende-KRC Genk en Charleroi-Club Brugge werden afgelast omdat bepaalde delen van het veld niet bespeelbaar waren. Er werden zeilen gezet en warmtekanonnen ingeschakeld, maar toch hielp dit niet. De ploegen riskeren alvast een pittige boete van 50.000 euro, want het interne reglement meldt dat ‘een club te allen tijde verplicht is om z'n veld speelklaar te hebben voor aanvang van de wedstrijd’. Bij KV Oostende en Charleroi hebben ze geen veldverwarming.

Voor Charleroi-Club Brugge is er nog geen nieuwe datum vastgelegd. Waasland-Beveren en Eupen geven elkaar woensdag om 17u partij, KV Oostende ontvangt later die avond (om 19u) KRC Genk. Aangezien de temperaturen flink gaan stijgen, zullen deze wedstrijden zonder uitzonderlijke omstandigheden plaatsvinden.

Standard niet voorbij Antwerp

Aan de top van het klassement stond er met Standard-Antwerp een absolute topper op het programma. De Rouches strijden om een plek in de top vier en Antwerp kon mits een zege zijn ticket voor PO I bijna boeken. In Luik werd het 1-1. Mehdi Carcela opende al vroeg de score via de stip. De Luikenaars moesten voor rust de 1-1 incasseren. De onvermijdelijke Didier Lamkel Zé zette na een knappe actie op links de bal voor doel en Nill De Pauw trapte de 1-1 tegen de touwen. Daar bleef het ook bij, al kreeg Antwerp nog een aantal goede kansen in de tweede helft. Standard blijft zo achter met een 3 op 12.

Anderlecht profiteert niet

De Luikenaars moesten dus bang afwachten wat Anderlecht een dag later zou klaarspelen op het veld van Cercle Brugge. De Brusselaars zaten vol vertrouwen na enkele overwinningen op rij en konden Standard op vier punten zetten. De jongens van Vincent Kompany stelden echter teleur en speelden 0-0 in het Jan Breydelstadion. Paars-wit mocht nog blij zijn met dat punt, want Cercle had de beste kansen.

Zo deden Oud-Heverlee Leuven, dat vrijdag met 3-1 won van KV Kortrijk, en KV Mechelen een goede zaak. OHL staat op twee punten van nummer vier Anderlecht en KV Mechelen mengt zich ook in de debatten voor de vierde plaats. Het wist op het veld van Beerschot in de laatste minuten van de partij een 1-0 achterstand nog om te zetten in een 1-2 zege. Daardoor heeft het na een bijzonder knappe 25 op 30 amper drie punten minder dan Anderlecht.

Onderaan de rangschikking pakte Cercle dus een belangrijk punt. STVV kwam ook in actie en verloor in eigen huis met 1-2 van Zulte Waregem. Moeskroen neemt het vanavond nog op tegen AA Gent (20u45).

Uitslagen speeldag 26
OHL-KV Kortrijk 3-1
STVV-Zulte Waregem 1-2
Waasland-Beveren–Eupen AFGELAST
KV Oostende–KRC Genk AFGELAST
Standard-Antwerp 1-1
Beerschot-KV Mechelen 1-2
Charleroi-Club Brugge AFGELAST
Cercle Brugge-Anderlecht 0-0
AA Gent-Moeskroen vanavond om 20u45

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport kan alles!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top