Vier Valentijn met je geliefde op de maat van deze romantische Belgische liefdesliedjes

Muziek | Een romantische dag als vandaag vraagt om een streepje muzikale liefde, en Proximus Pickx wil je hier natuurlijk mee helpen. Daarom presenteren we jou naar aanleiding van de Week van de Belgische muziek enkele mooie liefdesliedjes van eigen bodem op die je kan beluisteren in de armen van je geliefde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Altijd heb ik je lief

Dit liedje is bijna 30 jaar oud maar is zonder twijfel een tijdloze ode aan de onvoorwaardelijke liefde tussen twee geliefden. "Want m'n lief... Altijd heb ik je lief. Ik kan niet zonder jou bestaan", bezingt Koen Wauters de gevoelens voor zijn hartedief in dit nummer. Het liedje is naast een Valentijnshit ook een veelgevraagd nummer op concerten van Clouseau.
 

Eenzaam zonder jou

In dit nummer bevindt Will Tura zich op een dansfeest en verlangt hij naar niets anders dan te dansen met zijn geliefde. Ooit begon deze hit zijn bestaan als de B-kant van de single 'Je huilt meisjelief', maar niemand herinnert zich dat laatste liedje uit 1962 nog. 'Eenzaam zonder jou' zette daarentegen de carrière van de Veurnse zanger Arthur Blanckaert op de kaart, waarna hij school zou maken als Will Tura. 'Eenzaam zonder jou' geldt als een van de succesvolste nummers ooit in ons land. Verschillende succesvolle Vlaamse artiesten, van Bart Kaëll tot Arno, hebben dit nummer gecoverd.
 

Parce que c’est toi

Axelle Red heeft heel wat liefdesliedjes op haar actief, met 'Je t'attends' en 'Sensualité' als beste voorbeelden. Maar met 'Parce que c’est toi' uit 1999 heeft de Hasseltse nachtegaal nog het meeste succes gehad. Zowel Franse als Belgische luisteraars kochten meer dan een half miljoen exemplaren van dit romantische chanson. In het nummer belooft Axelle Red haar grote liefde nooit te verlaten omdat die onvervangbaar is: "N'aie pas peur personne d'autre n'pourrait / Si facilement te remplacer".
 

Je weet niet half hoe mooi je bent

Gene Thomas pende dit nummer enkele jaren geleden neer als een "verfrissende ode aan de liefde", maar we verdenken de Vlaamse zanger ervan dat hij dit nummer eigenlijk heeft geschreven voor zijn vrouw, voormalig K3'ster Kristel Verbeke. Dat doet in elk geval niets af aan de boodschap van het nummer, waarin de zanger de uren 's nachts aftelt tot het weer ochtend is en hij naast zijn liefste ontwaakt.
 

Liefde is alles

We besluiten met een hit van Bart Peeters. We hoeven hem ongetwijfeld niet meer aan je voor te stellen, maar vast staat dat de liefde als een rode draad door het oeuvre van de Boechoutse zanger loopt. Met 'Liefde is alles' leverde hij in 2002 een ietwat atypisch maar niettemin mooi liefdeslied af, waarin hij zingt dat liefde datgene is wat overblijft als alles verloren is. Het nummer was onlangs nog te horen op de fel gesmaakte concertreeks 'Live in de Lotto Arena', waarin hij met een 500-koppig koor het publiek meteen kippenvel bezorgt.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top