Eric Goens keert met bekende gezichten terug naar de klas in 'Later Als Ik Groot Ben'

Na succesreeksen als 'Kroost', 'Het Huis' (later 'Die Huis'), 'Molenbeek', 'Niveau 4', 'Onze dochter heet Delphine' en 'Bargoens' lanceert tv-maker Eric Goens vanavond zijn nieuwste creatie op VTM: 'Later Als Ik Groot Ben', een reeks waarin Goens in het schoolverleden duikt van bekende gezichten. VTM-diva Julie Van den Steen mag de spits afbijten.

Dit voorjaar is er geen ontsnappen aan de tv-kunsten van Eric Goens. Zo is zijn documentairereeks 'Salah' binnenkort te zien op Eén. De reeks zoomt in op het leven van terrorist Salah Abdeslam, die op 22 maart 2016 betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen in Brussel. De documentaire brengt het volledige verhaal van de Fransman, van zijn jeugdjaren over zijn radicalisering tot zijn aandeel in de bloederige terreuraanslag.

Voorts zijn dit voorjaar zijn nog twee programma’s van Goens te zien bij VTM. In 'Flikken BXL' geeft hij een inkijk bij het grootste politiekorps van ons land. Ook pakt Goens uit met 'Later Als Ik Groot Ben', waarin nostalgie en jeugdsentiment hoogtij vieren.

Goens gaat met zijn bekende gasten terug naar het schooltje van hun kindertijd. Die BV's heten Bart Peeters, Alexander De Croo, Nora Gharib, Alex Agnew, Andy Peelman en Julie Van den Steen. Die laatste mag vanavond de spits afbijten. Het VTM-gezicht houdt naar eigen zeggen nare herinneringen over aan haar lagere school, waar ze zwaar gepest werd.

Trip down memory lane

"Eric weet als geen ander hoe hij straffe verhalen uit zijn bekende gasten kan halen", zegt Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM, in Het Laatste Nieuws. "In 'Later als ik groot ben' keert hij terug naar de schoolbanken van hun jeugd. Welke grote en kleine verhalen uit hun schooltijd zijn blijven hangen? Het is een trip down memory lane geworden, met een mix van plezier en ontroering."

"Met zijn gast gaat Eric naar het klasje waar hij of zij leerde lezen en schrijven", vervolgt Parmentier. "Welke jongen of meisje ging stiekem met hun aandacht lopen? Wat waren hun ontluikende talenten? Waar waren ze sterk in, en waarin helemaal niet? In het klasje ernaast, helemaal volgens de coronaregels, praat hij met vrienden, kennissen en familie. Een ex-liefje, de beste schoolvriend, de meester van toen, noem maar op. Ook de rapporten van weleer komen aan bod. Héél ontluisterend. Wat daar toen in werd geschreven, blijkt later vaak gewoon uit te komen."

Bekijk de eerste aflevering van 'Later Als Ik Groot Ben' vanavond om 20u40 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top