Dit zijn de opvallendste kapsels die de revue passeerden op het witte doek

Films | Vandaag mogen de kappers weer openen – hoera! Net op tijd, want de lange maanden zonder barbier beginnen hun tol te eisen. We zijn heus niet de enigen die met opvallende kapsels rondlopen. Proximus Pickx grasduinde in het filmarchief, op zoek naar memorabele kapsels die door de jaren heen het witte doek sierden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Samuel L. Jackson

Over het opvallende kapsel van Samuel L. Jackson in 'Pulp Fiction' is destijds heel wat inkt gevloeid. Fun fact: het kapsel is nep, de acteur draagt een pruik. Volgens Samuel L. Jackson wou regisseur Quentin Tarantino initieel dat het personage Jules Winnfield, de gangster die bijbelpassages uit zijn mouw schudt alsof het niets is, een afrokapsel droeg. Maar de pruik die hij aanvankelijk voorgesteld kreeg, stond hem helemaal niet aan: hij was te weinig gekruld.

 Maar Samuel L. Jackson hield voet bij stuk en behield de pruik. Volgens hem gaf het kapsel de tijdsperiode weer: elke gangster struinde met zo'n kapsel rond. De anekdote kwam aan bod in een documentaire die achter de schermen van 'Pulp Fiction' dook.

Nicolas Cage

Nicolas Cage is zonder twijfel één van de meest bespotte acteurs op het internet. Hij vormt het onderwerp van vele memes en andere virale geinigheden. Voor een van de oorzaken hoef je niet ver te zoeken: zijn kapsels. Met name in 'Con Air', waarin hij lange, wapperende manen heeft. Of in 'Next', waarover een foto-montage die een vogel in de plaats van zijn haren toont viraal is gegaan. De ironie van het lot is dat de haren van Nicolas Cage zoveel aandacht lokken, dat het talloze mensen aanzet om zich te bezinnen over kaalheid en eventuele haarimplantaten...

Natalie Dormer

De Britse actrice, gekend van haar rollen in iconische series als 'Tudors' of 'Game of Thrones', heeft eveneens het scherm gesierd met onwaarschijnlijke coiffures. In 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 1' kroop ze in de huid van het personage Cressida, de regisseur die de opnames voor de propaganda van Disctrict 13 op zich neemt. In het boek heeft Cressida een bros kopje. Maar Dormer kwam met de regisseur overeen dat ze slechts een deel van haar schedel zou scheren. Het resultaat is al even badass als haar personage. De actrice onthulde later dat ze niet zou getwijfeld hebben om haar volledige hoofd bros te scheren: zoveel had ze over voor een rol in de 'Hunger Games'-saga.

Bruce Willis

Bruce Willis heeft geen complexen over zijn kaalheid, maar draafde wel al met de meest onwaarschijnlijke kapsels op in films allerhande. In 'The Fifth Element' verscheen hij ten tonele met geblondeerd haar. In 'Bandits' droeg hij een paardenstaart. In 'The Jackal' verandert hij doorheen de film menig maal van coupe, in een poging om aan zijn achtervolgers te ontsnappen. Hij maakt daarbij gebruik van pruiken en haarstukjes. Desalniettemin prijkt de man regelmatig in lijstjes over de meest sexy kale mannen van Hollywood.

Geena Davis en Michael Keaton

De krullen van Geena Davis in 'Beetlejuice' zijn op z'n minst memorabel te noemen, om maar te zwijgen over het naar achteren gewaaide, felgekleurde bos haar van Michael Keaton. Voor de opnames had een haarstyliste de coupe van Keaton onder handen genomen. Daarbij kwam een pruik aan te pas, en limoengroene verf. Ze stak ook groen schuim, dat op mos leek, in zijn pruik, om het personage van Keaton de aanblik te geven alsof hij net vanonder een rots kwam gekropen.
 
De inspanningen van onder anderen de haarstyliste werden beloond: de fantasyfilm van Tim Burton uit 1988 won een Oscar in de categorie 'Best Makeup'.

'Beetlejuice' is nog tot 28 juli 2021 beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus. Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de Proximus VOD catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top