Deze metalcover in 'The Voice' blaast je gegarandeerd van je sokken

Films |
Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, maar bij de Oost-Vlaamse kandidaat Angelo klinkt dat wijsje net iets ruiger. Vanavond zal je in The Voice van Vlaanderen ongetwijfeld kunnen genieten van zijn cover van 'Paranoid', één van de grootste hits van de Britse metalband Black Sabbath. Proximus Pickx kijkt alvast uit naar enkele bijzondere momenten die je vanavond kan zien in 'The Voice van Vlaanderen'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verrassing met Belgisch tintje

Vanavond kan je bekijken wat de tweede Blind Auditions hebben opgeleverd. Eén kandidaat die alvast de jury totaal weet te verrassen is de 29-jarige Angelo uit Gentbrugge. Hij brengt een woeste cover van 'Paranoid', het magnum opus van Black Sabbath. Zijn grommend gezang en geschreeuw ontlokken meteen euforisch commentaar bij juryleden Kris Wauters en Natalia, die zich liefhebbers van het genre tonen. "Holy sh*t", klinkt het kort en bondig bij die laatste.
 
'Paranoid' was in 1970 een van de gangmakers voor het metalgenre en wordt door vele metalfans nog steeds beschouwd als een hoogtepunt in het genre. In België was de hit populair, met dank aan een fel gesmaakt optreden op Bilzen Pop Festival op 21 augustus 1970 en de officiële muziekvideo, die eveneens in ons land is gefilmd. 
 

Een duet met soul

Toch zijn het niet alleen ruige nummers die de uitzending van vanavond domineren. Een van de mooiste momenten uit de aflevering is een swingend duet van de 26-jarige Lisa uit Geraardsbergen met haar idool Natalia. De Oost-Vlaamse zit in de fanfare en speelt in een jachthoornkorps, maar verrast iedereen wanneer ze haar mond opendoet!
 
Dankzij presentator Sean Dhondt mag ze na de Blind Auditions samen met Natalia een krachtig duet zingen van 'Son of a Preacher Man', een soulklassieker van Dusty Springfield. Wie het origineel kent, zal ongetwijfeld begrijpen waarom het de droom van Lisa was om dit nummer te zingen met de Kempense nachtegaal.

Bekijk 'The Voice van Vlaanderen' vanavond om 20.40 uur op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

 
 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top