Voetbalwedstrijden die menig Valentijnsdate verpestten

Sport | 14 februari is de feestdag van de liefde, de ideale gelegenheid om wat intimiteit met je geliefde te plannen. Maar als de helft van het koppel voetbalfan is, bestaat de kans dat de sport roet in het eten gooit. De laatste jaren werden al meermaals uitzonderlijke matchen gespeeld op 14 februari. Proximus Pickx blikt terug op de wedstrijden die ongetwijfeld een paar echtelijke ruzies hebben veroorzaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paris Saint-Germain – FC Barcelona (14 februari 2017)

14 februari 2017 was de dag van een magnifieke liefdesverklaring, maar dan wel van de spelers van PSG aan hun supporters. In de achtste finale van de Champions League wisten de Parijzenaars FC Barcelona met maar liefst 4-0 te overklassen. Di Maria (twee goals), Draxler en Cavani dachten die dag dat ze PSG verzekerd hadden van een ticket voor de kwartfinale, die ze al drie jaar moesten missen. Maar dat was buiten de Catalanen gerekend, die drie weken later een spectaculaire comeback maakten. De roze wolk waar de supporters op zweefden sinds 14 februari, stortte weer te pletter.

Bayern München – Hamburg (14 februari 2015)

Van tederheid was er geen sprake toen Bayern München op 14 februari 2015 tegenover Hamburg stond. Het was niet de beste affiche, maar supporters die hun televisietoestel aanzetten, werden wel getrakreerd op maar liefst acht doelpunten in de netten van het arme, overklaste Hamburg. Müller, Gotze, Robben, Lewandowski en Ribéry gaven hen 90 minuten lang genadeloos op hun donder. Dankzij die score liep Bayern acht punten uit op runner-up Wolfsburg en enkele maanden later haalden ze uiteraard de titel binnen.

Tunesië – Marokko (14 februari 2004)

Wanneer er in Europa geen wedstrijden doorgaan, blijft de voetbalwereld draaien op andere continenten. Op 14 februari 2004 werd de finale van het Afrikaans kampioenschap gespeeld tussen Tunesië en Marokko. In de halve finale hadden Les Aigles de Cartaghe Nigeria naar huis gespeeld na strafschoppen. De Leeuwen van de Atlas haalden het van Mali met 4-0. Tunesië kon op eigen veld uiteindelijk winnen met 2-1, dankzij doelpunten van Santos en Jaziri. Onder het alziend oog van de Franse trainer Roger Lemerre wonnen ze voor de eerste keer de Afrika Cup.

Liverpool – Arsenal (14 februari 2006)

Aan het einde van de Premier League stonden deze twee Britse toppers nog eens tegenover elkaar. Liverpool was 3de met 16 punten achterstand op leider Chelsea. Ze moesten winnen om nog een kans te maken op de titel. Arsenal stond dan weer op de 5de plaats en wilde een plaatsje in de top 4, en dus in de Champions League, veroveren.
 
De Reds begonnens sterker dan de Gunners. In minuut 32 werd de penalty van Steven Gerrard echter afgestopt door Jens Lehmann. In de tweede helft ging het gelijk op. Liverpool-coach Rafael Benitez liet Luis Garcia opdraven om zijn aanvalslinie te versterken. Een goede zet, want de Spanjaard omzeilde Lehmann helemaal aan het einde van de wedstrijd en leidde zijn team zo naar de overwinning.

FC Barcelona – Real Madrid (14 februari 1999)

Een Clasico op Valentijn, als dat geen strubbelingen in enkele relaties veroorzaakt! In 1999 ontving Barça zijn grote rivaal uit Madrid in Camp Nou. Op papier waren de Blaugrana niet te kloppen. Frank De Boer, Phillip Cocu, Pep Guardiola, Luis Enrique, Rivaldo, Luis Figo en Patrick Kluivert stonden er allemaal in het basiselftal. Bij Real maakten Roberto Carlos, Clarence Seedorf en Raul het mooie weer, een jaar voor het tijdperk van de Galácticos aanbrak.
 
Met een 3-0 op het scorebord (twee doelpunten van Luis Enrique en eentje van Rivaldo), lijkt het misschien een eenzijdige wedstrijd. Maar met 6 gele kaarten en rood voor Roberto Carlos, was de match meer een bokswedstrijd dan een romantisch bal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top