Proximus ePro League: RSCA zakt naar plek negen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen gaat verder in onze nationale FIFA 21-competitie. Na de speeldag van afgelopen woensdag stonden de spelers dit weekend weer op het veld om gelijk te lopen met de kalender van de Jupiler Pro League, waarop onze competitie haar schema baseert.

Verschillende wedstrijden tussen rechtstreekse concurrenten stonden dit weekend op het programma en sommige konden de voorlopige stand van dit reguliere Proximus ePro League-seizoen aanzienlijk wijzigen.

Allereerst de wedstrijd van de speeldag tussen Manse01 (KV Kortrijk) en ZayroR (Sint-Truiden), een topwedstrijd tussen de tweede en derde in het klassement. Na een aantrekkelijke wedstrijd won ZayroR met 2-0 en hij heeft nu 4 punten meer dan Kortrijk. Het goede resultaat geeft Sint-Truiden een beetje speling in een zeer krappe rangschikking.

De andere teams, die allemaal op een zakdoek liggen (slechts 5 kleine punten scheidden na speeldag zeven de 4e van de 11e), stonden ook tegenover elkaar. Kregen we wat meer duidelijkheid over de machtsverhoudingen?

Zak Bentato (RSCA; 5e) en Didista (Sporting Charleroi; 7e) speelden tegen elkaar in de tweede wedstrijd. Uiteindelijk was het de Carolo-speler die zijn talent liet spreken door met twee doelpunten tegen één te winnen. De speler veroverde zo drie kostbare punten en is voorlopig zesde. RSCA verloor enkele plekken en staat nu negende.

In de buik van het klassement kregen we een derby tussen Abdullah Waiss (KRC Genk) en Nycom (KAA Gent). Abdullah Waiss kwam als winnaar uit de bus na 90 minuten, die moeilijk verliepen voor de speler van KAA Gent. Het resultaat: 4-0.

Competitieleider Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem) ontmoette OHL Leuven en zijn speler E-onel. De leider won met het kleinste verschil en blijft dus aan kop van het klassement, maar Sint-Truiden volgt op de voet.

Net naast het podium speelde Zimet2015 (Antwerp FC) 1-1 gelijk tegen PNiicoo (Cercle Brugge). De Antwerpenaar blijft zo op de 4de plaats staan, één punt achter Kortrijk.

Onderin pakte Beerschot zijn eerste overwinning! Speler capi_torres13 won met 2-0 van KAS Eupen en SvenRoasted. Club Brugge, Standard en Racing Genk schoven ook op in de rangschikking na hun overwinningen op speeldag acht.

Je zal het misschien gemerkt hebben, ons podium is voor de tweede week op rij onveranderd gebleven. Enkele positiewissels kregen we wel in het midden van het klassement. Dat is dan ook de plek waar de strijd in de komende weken zal woeden. Met zo’n kleine verschillen denkt elke speler nog steeds dat hij zich kan kwalificeren voor de play-offs. Maar zoals je wel weet, zullen alleen de acht beste spelers een ticket krijgen. Tot woensdag op het YouTube-kanaal van Eleven Sports om de competitie live te volgen!

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top