Dit zijn de artiesten achter de 'The SpongeBob Squarepants Movie'-soundtrack

Elke maand injecteert Proximus Pickx u met een dosis nostalgie door u mee te nemen in het verhaal achter een filmsoundtrack. Deze maand nemen we de soundtrack van 'The SpongeBob Squarepants Movie' onder de loep.
 
 

'The SpongeBob Squarepants Movie' is een Amerikaanse animatiefilm die in 2004 werd geregisseerd door Stephen Hillenburg. De bedenker van de televisieserie had nooit gedacht een speelfilm te maken, tot er een idee kwam voor een langer verhaal. De film vertelt het verhaal van SpongeBob en zijn vriend Patrick Ster die in het stadje Bikini Bottom wonen. Op een dag wordt de kroon van koning Neptunus gestolen en Bobs baas, Mr. Krabs, wordt verdacht. Bob en Patrick, die zijn onschuld willen bewijzen, vertrekken naar Shell City. 
 
Voor de soundtrack riep de regisseur de hulp in van de Oostenrijkse componist Gregor Narholz. Het Metropolitan Orkest van Londen zorgde ervoor dat het op muziek werd gezet. Zijn werk werd later geprezen op de ASCAP Film and Television Awards in 2005. 
 

The Flaming Lips en Avril Lavigne

Een van de nummers op de soundtrack, 'SpongeBob & Patrick Confront the Psychic Wall of Energy', is gecomponeerd door de Amerikaanse rockband The Flaming Lips. Een videoclip werd vervolgens geregisseerd door Wayne Coyne en Bradley Beesley in Texas. Toen Wayne Coyne aanbood om een duet te doen met Justin Timberlake, weigerde Stephen Hillenburg. "Ik wil geen van deze commerciële freaks voor dit project," legde hij uit, eraan toevoegend dat hij niet van commercie hield.


'Just a kid' is gecomponeerd door de Amerikaanse band Wilco en Avril Lavigne kwijtte zich aan de generiek van de film. Andere artiesten die een bijdrage leverden zijn Motörhead (You better Swim), Prince Paul (Prince Paul's Bubble Party), Ween (Ocean Man) en The Shins (They'll Soon Discover).
 

Top