Buitengewoon deelnemersveld voor de derde editie van de UAE Tour

Sport | De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, het eerste WorldTour-evenement van het seizoen 2021, vindt plaats van 21 februari tot 27 februari. WorldTour: dat betekent dat de beste teams aan de start komen en bijgevolg krijgen we een aantrekkelijk deelnemersveld onder de zon van de Emiraten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wielerseizoen 2021 is ondertussen op gang gekomen. Ondanks afgelaste evenementen zoals de Tour Down Under, de Ronde van San Juan, de Great Ocean Race van Cadel Evans en de Ronde van Colombia, wordt er ondertussen voluit gekoerst in de wedstrijden die wel doorgaan, zoals in Frankrijk met de Ster vab Bessèges of de Ronde van de Provence. 
 
In een klimaat dat zeker warmer is dan dat van Frankrijk, gaat de UAE Tour op 21 februari van start. Zeven etappes staan er op het programma. We gaan zeker spektakel krijgen met enkele mooie ritaankomsten en renners die er zeker voluit voor zullen gaan.
 
Pogacar, Froome, Ganna, Ewan...
 
Omdat er minder wedstrijden op het programma staan, trekken de wielerevenementen die op de kalender blijven onvermijdelijk veel goede renners aan. De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten is geen uitzondering op de regel met negentien WorldTour-teams zullen aan de start. 
 
Titelverdediger Adam Yates, die nu deel uitmaakt van het team INEOS Grenadiers, zal op zoek gaan naar een dubbele overwinning. Voor de tweede van vorig jaar, Tour de France-winnaar Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), is het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, net als voor Christopher Froome die voor het eerst de trui van zijn nieuwe ploeg, Israel Start-Up Nation, zal dragen. Andere grote namen die deelnemen zijn Caleb Ewan (Lotto Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step), Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Fernando Gaviria (UAE-Team Emirates) en wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna (INEOS Grenadiers).
 
Twee beslissende etappes voor het algemeen klassement
 
Er zal voor elk wat wils zijn in deze UAE Tour editie. De eerste etappe is spek naar de bek van de snelle mannen terwijl de tweede, een tijdrit van 13 kilometer op Hudaryat Island, al een eerste keer kan duidelijk maken wie tot de topfavorieten behoort voor het eindklassement. De strijd voor het eindklassement zou moeten beslecht worden tijdens de 3e en 5e etappe, met telkens een aankomst bergop.
 
De eerste eindigt op de top van Jebel Hafeet na 10,8 kilometer klimmen aan een gemiddelde van 6,8%. De tweede eindigt op Jebel Jais en is 16,8 kilometer aan 5,5%. Voor de rest zouden in principe vooral de sprinters aan hun trekken moeten komen, een uitgelezen kans voor hen om hun seizoen op de best mogelijke manier te lanceren. 
 
En laten we één belangrijk element niet vergeten: de wind. Die zal ook in deze derde editie van de UAE Tour voor de nodige chaos in het peloton zorgen.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top