Wie bij Genk of Anderlecht beschikt over het meeste killerinstinct?

Jupiler Pro League | De tweede beste aanval van de Jupiler Pro League versus de slechtste aanval uit de top acht. Het duel tussen Racing Genk en Anderlecht, dat zondag plaatsvindt om 18u15, zou weleens een kolfje naar de hand van de Limburgers kunnen worden, afgaande op hun statistieken inzake efficiëntie. Behalve als paars-wit zijn kunstje uit de heenmatch nog eens overdoet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een stapje terug zetten om beter te kunnen springen. Na het scoreloos gelijkspel vorige week op het veld van KV Mechelen verloor Racing Genk zijn tweede plaats in het klassement van de Jupiler Pro League aan Antwerp. De Limburgers vernamen vandaag dat ze in een ander klassement vooruitgang geboekt hadden: dat van het aantal schoten per gemaakt competitiedoelpunt in het seizoen 2020-2021. De troepen van John van den Brom staan afgetekend op kop in dat klassement.
 
Onuachu, symbool van het succes
 
In zijn wekelijks magazine kwam de website CIES Football Observatory tot de conclusie dat Racing Genk het meest efficiënte team van de Jupiler Pro League is. De Limburgers hebben gemiddeld slechts 5,8 schoten nodig om de netten van de tegenstander te doen trillen, en staan daarmee op ruime afstand voor de 7,6 schoten van Club Brugge (zevende in dat klassement), dat nochtans over de beste aanval van de competitie beschikt. Standard staat met zijn 9,1 schoten twaalfde in dat klassement, maar is onder leiding van Mbaye Leye op de goede weg. Het podium wordt vervolledigd door de twee promovendi, Beerschot en OHL, die sinds de competitiestart indruk maken met hun efficiëntie.
 
Dankzij zijn 22 doelpunten in 24 wedstrijden staat Paul Onuachu symbool voor het Limburgse succes. Op 21 januari jongstleden bijvoorbeeld volstonden zeven minuutjes tegen KAA Gent om zijn statistieken op te smukken. Bij zijn eerste kans was het raak, om vervolgens noodgedwongen gewisseld te worden voor het halfuur. Als we de statistieken laten spreken, horen we dat Racing Genk een hoogst efficiënte machine is.
 
Anderlecht ontbeert efficiëntie
 
Anders dan Racing Genk prijkt tegenstander Anderlecht pas op de veertiende plek (op 18) in het klassement van CIES. Met een gemiddelde van 9,4 schoten per doelpunt zijn de Brusselaars beduidend minder efficiënt dan de Limburgers. Paars-wit staat pas elfde in het klassement op basis van gemaakte competitiedoelpunten. Vincent Kompany weet dus wat hem te doen staat als hij zijn elftal opnieuw naar de Belgische top wil loodsen.
 
Dit seizoen worden de zwarte wolken boven het Lotto Park wel regelmatig doorbroken door een zonnestraal. Soms is het geluk bij de durvers, zoals in de heenmatch tegen Genk. Toen volstond één doelpunt voor Lukas Nmecha en co om de volle buit binnen te halen. Niemand weet welke score zondag op het bord zal prijken, maar ongetwijfeld zal het team dat zich het meest efficiënt toont aan het langste eind trekken.
 
Volg de clash tussen Racing Genk en Anderlecht deze zondag om 18u15 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top