De kindvriendelijke Deadpool

De prijs voor de meest vulgaire en grove superheld gaat zonder twijfel naar Deadpool. Volwassenen met een tikkeltje sarcastische humor vinden hem geweldig, maar ouders schuwen deze held en steken hem angstvallig weg voor hun kinderen. Daar komt nu echter verandering in, want vanavond kan je op VTM2 genieten van ‘Once Upon a Deadpool’ en die is voor alle leeftijden geschikt.
 

Het is je vergeven als je een beetje in de war bent over wat de nieuwe film ‘Once Upon a Deadpool’ nu precies is. Is het een vervolg op ‘Deadpool 2'? Of is het gewoon een nieuwe versie van die is bewerkt om het geheel kindvriendelijker te maken?
 
Op het eerste gezicht lijkt ‘Once Upon a Deadpool’, uit 2018, een afgezwakte versie van ‘Deadpool 2’ te zijn en dat is het ook grotendeels. De film is bewerkt en opnieuw gemonteerd om hetzelfde basisverhaal te vertellen, maar op een manier die beter geschikt is voor families. Alle vloekwoorden, naakte lichamen en extreme geweldscènes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen in deze versie.

Chinese markt

Er waren twee voorname redenen voor deze aanpassing. Ten eerste kregen kinderen en jongeren de kans om de film in de bioscoop te gaan bekijken. Zij moesten door de brave aard van de nieuwe versie niet meer te vrezen dat ze niet binnengelaten werden omwille van hun leeftijd. Voor de verkoop was dat enkel maar een voordeel.
 
De tweede reden heeft ook met verkoop te maken en is misschien nog belangrijk voor 20th Century Fox. De bewerkte versie opende namelijk deuren naar de Chinese markt, waar ‘Deadpool 2’ verbannen werd uit de zalen. Een gecensureerde versie werd daar dus veel beter onthaald.
 
Het ging echter niet enkel om geld verdienen. Voor elk kaartje dat de film verkocht werd er één dollar gedoneerd aan het goede doel F*ck Cancer, op verzoek van hoofdrolspeler Ryan Reynolds.

20 minuten extra

Zoals eerder gezegd, vertelt de nieuwe film vrijwel hetzelfde verhaal als ‘Deadpool 2’, waarin de superheld met de hulp van een team mutanten een jongen wil beschermen tegen de wrede tijdreizende cyborg Cable. Toch zijn er enkele verschillen te vinden.
 
De nieuwe versie bevat bijvoorbeeld 20 minuten volledig nieuw beeldmateriaal. Die nieuwe beelden komen vooral via de framing van de film. De inspiratie haalden de makers bij de klassieke jaren jaren 80 komedie ‘The Princess Bride’. In die film leest een grootvader een verhaal voor aan zijn zieke kleinzoon, maar laat de ongepaste stukken weg. In ‘Once Upon a Deadpool’ is het Deadpool die het verhaal voorleest, terwijl hij de ongepaste delen weglaat. Hoewel hij het nog steeds voorleest aan een nu volwassen Fred Savage, die hij heeft ontvoerd, vastgebonden en in een kopie van de slaapkamer uit ‘The Princess Bride’ heeft geplaatst. De aard van het beestje verander je niet zomaar.
 
Bekijk ‘Once Upon a Deadpool’ op 6 februari om 20u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Top