DH Open EU: Team Spirit imponeert en maakt FPX met de grond gelijk

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze eerste DreamHack Open van het jaar verraste ons. Het is lang geleden dat de serie ons zo’n hoog niveau had aangeboden, met de aanwezigheid van grote namen uit de Europese CSGO-scene. En het spektakel loste de verwachtingen in. Team Spirit maakte korte metten met het oude GODSENT-team in een eenrichtingsfinale.

BIG – Team Spirit (1-2)

Dit was waarschijnlijk de grote clash van de halve finales. Op papier was het moeilijk om voorspellingen te doen, ondanks een licht voordeel voor de Duitse organisatie. Uiteindelijk won Team Spirit na een thriller die eindigde met een overtime op Dust 2. BIG stelde zeker niet teleur, met vooral een syrsoN in goede vorm en auteur van een solide prestatie. Ondanks een nipte nederlaag eindigde hij als man van de wedstrijd met een rating van 1.64, ver voor zijn teamgenoten uit.

Eindscore: 16-14 (Inferno); 12-16 (Nuke); 17-19 (Dust 2)

Gambit Esports – FunPlus Phoenix (1-2)

Zoals we een paar regels geleden al vertelden, verraste deze DreamHack op vele manieren. FunPlus Phoenix was geen uitzondering op de regel en versloeg Gambit in een BO3 die opnieuw drie maps telde. FPX won eerst zijn map pick met een comfortabele score van 8-16, alvorens volledig in te storten op Overpass. We onderstrepen de sleutelrollen van interz en Hobbit, want zij vlogen echt over de map met respectieve KAD’s van 22/1/3 en 18/4/10.

Ondanks de opvlieging van de Russische organisatie won FPX uiteindelijk toch de derde map dankzij een onhoudbare Farlig, die de wedstrijd afsloot met een KAD van 31/4/14.

Eindscore: 8-16 (Inferno); 16-2 (Overpass); 11-16 (Train)

Team Spirit – FunPlus Phoenix (3-0)

FunPlus Phoenix benaderde dus met vertrouwen de grote finale tegen Team Spirit. Maar de feniks brandde in de Russische hel, om nooit meer uit zijn as te herrijzen.

Heel eenvoudig: Team Spirit leek zich nooit zorgen te maken over een FPX-team dat totaal overrompeld werd, in alle onderdelen van het spel. Aangevoerd door de verwoestende aanvallen van mir en magixx, vlogen de Russischtalige spelers door deze finale met een sprekend gemak en meesterschap dat de allergrootsten waardig is. Team Spirit liet helemaal niets over voor zijn tegenstander en maakte een einde aan de finale in minder dan drie uur, ondanks enkele tijdelijke reacties, zoals STYKO (FPX) en zijn schitterende clutch in een 1v4-situatie op Mirage.

Eindscore: 16-7 (Dust 2); 16-6 (Nuke); 16-8 (Mirage)

Met deze eerste kroon van het jaar slaat Team Spirit hard toe en legt het een solide basis voor de rest van het seizoen. Afwachten of het team zijn goede vorm zal bevestigen op de volgende evenementen, die je uiteraard live zal kunnen beleven op Pickx.be!

Copyright afbeelding: DreamHack

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top