De Belgische futsalploeg gaat best niet overhaast te werk tegen Montenegro

Sport | Na een teleurstellend gelijkspel tegen Finland, weten de Rode Duivels futsal dat ze zich geen misstap kunnen veroorloven, dinsdag in de Country Hall van Luik tegen Montenegro. Het wordt hun tweede kwalificatiewedstrijd in de groepsfase op de weg naar het EK 2022 in Nederland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“We hebben lang gelijke tred gehouden met de Finnen qua fysiek, die sterk zijn op dat vlak. Als we dinsdag de driepunter pakken tegen Montenegro, kunnen we stellen dat we behoorlijk aan dit zesluik gestart zijn.” Karim Bachar erkent de solide prestatie die zijn troepen vorige donderdag tegen Finland brachten, maar is zich tegelijk bewust dat België kostbare punten heeft laten liggen in de race naar het EK 2022 Futsal.
 
Geen tijd voor spijt
 
“We zijn teleurgesteld in de eindscore. We hadden niet gedacht om de volgende match met dit gevoel te beginnen. Wat overgave en duels betreft waren we op de afspraak, maar we konden ons spel niet ontwikkelen en kansen bijeen voetballen. Misschien ligt dat aan een gebrek aan matchritme, door het stilliggen van de competitie in België, maar we hebben zeker goeie dingen getoond. Dat is een mooi voorteken voor het vervolg”, aldus Mohamed Dahbi Rada enkele dagen voor de afreis naar Montenegro.
 
De spijt van de Belgen mag dan wel terecht zijn, maar als we kijken naar de FIFA-ranking moeten we wel benadrukken dat Finland op de 14e plaats staat, of acht plaatsen hoger dan de Rode Duivels. Dat betekent dat België zich kan meten met de besten van de klas, en dat de Belgen dus serieuze ambities mogen koesteren in deze campagne. “Voor de match hadden we getekend voor een 4 op 6 tegen Finland en Montenegro. Nu zijn we teleurgesteld, want er had een zes op zes ingezeten. Maar we blijven werken. Ik denk dat we een serieuze kans hebben om de kwalificatie af te dwingen.”
 
Hoofd koel houden
 
De goesting van de Rode Duivels zou zich moeten vertalen op het terrein tegen Montenegro. De trots om het nationale shirt te mogen dragen zou de zwaktes bij de Montenegrijnen kunnen verdoezelen. “Montenegro zal minder energiek spelen dan Finland, maar kondigt zich meer solide aan”, licht Bachar toe. Het is ook een andere manier van spelen op fysiek vlak. We moeten uiteraard wel leren van onze fouten uit de eerste match. We zullen nog fouten maken in deze campagne maar onze ingesteldheid, die goed was tegen Finland, zal andermaal belangrijk zijn.”
 
Karim Bachar zal zijn troepen waarschuwen om niet overhaast te werk te gaan tegen Montenegro, want haast en spoed kan een goed resultaat hypothekeren. Toevallig had België in februari jongstleden al gespeeld tegen zijn tegenstander van dinsdag, en de Belgen weten dan ook dat de wedstrijd niet op voorhand gewonnen is. “Aan de rust stonden we 1-0 achter. We hadden moeite om de 1-1 en de 2-1 te maken, maar hebben het hoofd koel kunnen houden. We hebben de pauze afgewacht, sleutelden aan enkele details en eenmaal we erop en erover zijn gegaan, kwamen we op toerental. Het werd uiteindelijk nog 5-1”, herinnert Mohamed Dahbi Reda zich. De aanvoerder van de Rode Duivels licht al een tipje van de sluier over de wedstrijdstrategie: "We weten dat Montenegro fysiek sterk staat – typerend voor ploegen uit het oosten – en dus zullen we proberen om onze techniek en vinnigheid uit te spelen, waar we iets beter in zijn dan hen, en directe duels zoveel mogelijk te vermijden."
 
Om de campagne op kruissnelheid te laten komen, weten de Belgen dat ze dit Montenegrijns team moeten kloppen. Alle kwalificatiewedstrijden voor Euro Futsal 2022 worden live uitgezonden op Pickx Live en Proximus Sports 1 (beschikbaar via de All Sports-optie) en via Pickx Live op het platform van Pickx (tv, app en website).
 
Het programma in aanloop naar het Europees kampioenschap 2022:
 
28 januari 2021: België – Finland (3-3)
2 februari 2021: België - Montenegro
4 maart 2021: Montenegro - België
10 maart 2021: Italië - België
8 april 2021: België - Italië
13 april 2021: Finland - België
14-17 november 2021: mogelijke barragewedstrijden
9 januari - 6 februari 2022: Europees Futsal-kampioenschap 2022

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top