'The Only Living Boy in New York' op VTM3: hoe verging het regisseur Marc Webb na 'Spider-Man'?

Muziek | Vanavond zendt VTM3 het drama 'The Only Living Boy in New York' uit. De film met Jeff Bridges en Pierce Brosnan verscheen in 2017 en flopte hopeloos aan de filmkassa's. Ook de recensies waren vernietigend. Regisseur Marc Webb is nochtans niet de eerste de beste: de man heeft de gelauwerde romcom '(500) Days of Summer' en de superheldenfilms 'The Amazing Spider-Man' en 'The Amazing Spider-Man 2' op zijn actief. Wat is er van hem geworden na die laatste?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Spoiler: niet al te best dus. Althans, op filmvlak. Drie jaar na 'The Amazing Spider-Man 2' verscheen 'Gifted', een komisch drama onder regie van Webb. Die kritieken voor deze film waren gematigd positief, en ook het publiek kon 'Gifted' wel smaken. Met een wereldwijde box office van 43 miljoen tegen een budget van 7 miljoen boekte de film zelfs een behoorlijke winst.

In 2017 volgde 'The Only Living Boy in New York', een coming of age-film die de diepste aardkorst ingeboord werd door de filmpers. Wereldwijd bracht de film amper 2,5 miljoen in het laatje, tegen een onbekend budget. Het verhaal gaat als volgt: de net afgestudeerde talentvolle Thomas (Callum Turner) leidt een comfortabel leven in New York. Alles verandert echter wanneer hij ontdekt dat zijn vader (Pierce Brosnan) een affaire heeft met de bloedmooie Johanna (Kate Beckinsale). Thomas wil zijn moeder beschermen, maar raakt steeds meer geobsedeerd door zijn vaders affaire en diens minnares in het bijzonder. Gelukkig wordt Thomas bijgestaan door zijn excentrieke buurman (Jeff Bridges), die geregeld met hem door New York struint en hem van vaderlijke adviezen voorziet.

De film doet in de verte denken aan het werk van Woody Allen en Noah Baumbach, met veel Simon & Garfunkel op de soundtrack. Sinds 'The Only Living Boy in New York'  heeft Webb zich niet meer aan een filmproject gewaagd, al zou zijn naam nu wel verbonden zijn aan een Disney-remake van 'Snow White and the Seven Dwarfs'. Een releasedatum voor die live-action bewerking is nog niet geprikt. Er zou gemikt worden op 2022.

Tv-werk en muziekclips

Op tv-vlak verging het de Amerikaan iets beter. Webb regisseerde in 2010 een aflevering van de sitcomklassieker 'The Office' (de Amerikaanse remake, welteverstaan), en ging na 'The Amazing Spider-Man 2' door op datzelfde elan. In 2015 regisseerde hij de pilootaflevering en nog een andere aflevering van de serie 'Limitless'. Daarna regisseerde hij nog afleveringen voor de reeksen 'Crazy Ex-Girlfriend', 'Instinct', 'The Code', 'The Society' en 'Why Women Kill'. Die laatste serie, die uitstekende kritieken ontving, is zijn jongste wapenfeit op tv-vlak.

Daarnaast is Webb vooral actief als regisseur van muziekclips. Zo regisseerde hij clips voor wereldartiesten als Maroon 5, 3 Doors Down, Green Day, Fergie, Miley Cyrus en The Pussycat Dolls. Maar zijn gloriejaren als muziekclipregisseur dateren van voor 2010. Nadien stortte de Amerikaan zich op film en tv. Sinds 2010 regisseerde hij nog slechts één clip: voor de song 'Dusk Till Dawn' van ZAYN featuring Sia. Die clip verscheen in september 2017.

Stem vanavond 3 februari om 22u30 af op VTM 3 voor 'The Only Living Boy in New York', of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top