Proximus ePro League: Kortrijk struikelt, Zulte Waregem profiteert

Nieuws |

De Proximus ePro League, de belangrijkste FIFA-competitie in België, zet zijn reguliere seizoen verder! Na de 5e speeldag, die uitzonderlijk afgelopen zaterdag werd georganiseerd om het schema van de Jupiler Pro League te volgen, keerden de spelers gisterenmiddag terug naar de virtuele velden.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

We focussen ons eerst op de top van het klassement! KV Kortrijk en Manse01 stonden voor de aftrap van hun wedstrijd nog helemaal bovenaan, maar ze struikelden tegen Sporting Charleroi en speler Didista. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Geoffrey Meghoe, speler van Zulte Waregem, kon door die puntendeling helemaal alleen aan de leiding komen. En die kans liet hij niet liggen. Hij stuurde KV Oostende naar huis met een droge 5-0. Maar Geoffrey mag niet té zelfzeker worden, want de speler van Sint-Truiden, ZayroR, staat slechts één punt achter hem. Die achterstand kan hij gemakkelijk in één wedstrijddag wegwerken.

Standard Luik en zijn speler ShadooW tekenden ook voor een mooi resultaat op deze 6de competitiedag. De speler moest het grootste deel van de wedstrijd achtervolgen, maar wist het tij te keren en won uiteindelijk met 4 doelpunten tegen 3 van Club Brugge, een grote kanshebber op de titel.

Als ZayroR momenteel op de tweede plaats in dit klassement staat, dan heeft hij dat natuurlijk te danken aan zijn overwinning met 2-1 tegen Cercle Brugge-speler PNiicoo. Het resultaat is niet verrassend als je kijkt naar de recente resultaten van Cercle, dat nog steeds helemaal onderaan bengelt.

Net naast het podium zien we Anderlecht-speler Zak Bentato, die zich staande houdt na een gelijkspel tegen KAA Gent, dat momenteel 11e staat en zo nog een paar plaatsen verwijderd is van een mogelijk ticket voor de play-offs.

Helaas is er voor Cercle Brugge, Beerschot en KV Oostende nog steeds geen einde gekomen aan hun negatieve reeks. Geen van de 3 clubs heeft tot nu toe ook maar één punt gesprokkeld, waardoor hun hoop op kwalificatie voor de volgende ronde steeds kleiner wordt.

Naarmate de speeldagen verstrijken, begint een definitieve rangschikking vorm te krijgen. Maar natuurlijk kunnen we geen enkel scenario uitsluiten. Het zal nog een paar weken duren vooraleer we de namen van een aantal gekwalificeerden met zekerheid kunnen opschrijven. We zien je volgende woensdag op Eleven Sports en zijn YouTube-kanaal om matchdag 7 te volgen.

Copyright afbeelding: Eleven Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top