Vaderlandse trots met 'Made in Belgium' in de VOD catalogus

Het beste uit de Belgische filmwereld schotelt Proximus je de hele maand februari voor in de VOD catalogus. Van de blockbusters die tonen dat onze cinema niet moet onderdoen voor de Amerikaanse tot kunstzinnige werken die de wereld veroverden: allemaal dragen ze het keurmerk 'Made in Belgium'!

Rundskop

Michaël R. Roskam maakte met ‘Rundskop’ zijn eerste langspeelfilm en hij verzilverde er meteen zijn plekje tussen het kruim van de vaderlandse filmmakers mee. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Roskam won niet, maar hij mocht wel zijn carrière verderzetten in Hollywood. Ook Matthias Schoenaerts, die voor de hoofdrol maar liefst 27 kilogram aan spiermassa kweekte, werd de hemel in geprezen.
 
Rundskop’ speelt zich af in het milieu van de Limburgse hormonenmaffia. Veeteler Jacky wordt benaderd door een dierenarts om een deal te sluiten met een louche rundsvleeshandelaar.
 
‘Rundskop’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Black

Als er in België één auteur geknipt is om een Romeo-en-Juliaverhaal in het Brusselse bendemilieu op papier te zetten, dan is dat Dirk Bracke. En als er een regisseursduo is dat dat verhaal voor het grote scherm kan aanpakken, dan zijn dat Adil El Arbi en Bilall Fallah.
 
In ‘Black’ valt een zwart 15-jarig meisje voor een Marokkaanse jongen. Het probleem: beiden zijn lid van een bende, de ene al gewelddadiger dan de andere, en de twee groepen jongeren lusten elkaar rauw. Adil en Bilall verzamelden een cast van talentvolle jonge acteurs om het vaak hartverscheurende verhaal over haat en liefde naar het scherm te brengen.
 
‘Black’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

De rouille et d’os

Amper een jaar na ‘Rundskop’ gooide Matthias Schoenaerts internationaal weer hoge ogen met ‘De rouille et d’os’. In de film van regisseur Jacques Audiard acteerde hij naast Marion Cotillard. Na de vertoning van deze film op het filmfestival van Cannes, gaf het publiek tien minuten lang een staande ovatie.
 
De film verhaalt over Alain “Ali” van Versch, die houdt van vechten en op zoek is naar een job om zijn zoon te onderhouden. Hij leert Stéphanie kennen, die in een toeristisch park met zeedieren werkt. Na een zwaar ongeval verliest Stéphanie haar benen. De kickboxende Ali helpt haar de levensvreugde terugvinden.
 
‘De rouille et d’os’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

De Patrick

De grote winnaar op de uitreiking van de Ensors enkele weken geleden, was ‘De Patrick’ van regisseur Tim Mielants. Hem kennen we als regisseur van series als ‘Cordon’ en het derde seizoen van het Britse ‘Peaky Blinders’, maar met ‘De Patrick’ maakte hij zijn eerste langspeelfilm.
 
In die prent speelt Kevin Janssens de simpele zoon van de uitbater van een naturistencamping. Hij bedient de campinggasten op hun wenken en maakt meubels als hobby, maar wanneer hij zijn favoriete hamer kwijtspeelt, begint hij aan een lange zoektocht. Als zijn vader dan plots sterft, neemt die zoektocht een geheel nieuwe betekenis aan.

‘De Patrick’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The racer

1998. De Belgische wielrenner Dom Chabol is een van de beste meesterknechten in de Tour. Zijn taak is altijd al geweest om een kopman als eerste over de eindmeet te helpen, maar voor één keer zou hij graag zelf in de gele trui rondrijden. En nu de eerste etappes verplaatst zijn naar Ierland, zou hij die kans wel eens kunnen krijgen.
 
Louis Talpe en Matteo Simoni fietsen in de hoofdrollen in deze film van de Britse regisseur Kieron J. Walsh. Die wilde eigenlijk een Franse renner als hoofdpersonage, maar toen hij het talent van Louis Talpe zag, besloot hij het scenario te herwerken.
 
‘The Racer’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Girl

De jonge regisseur Lukas Dhont leverde met ‘Girl’ een gouden visitekaartje af. De film laat ons binnenkijken in het leven van de vijftienjarige Lara (Victor Polster), die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar tegenstribbelende lichaam, want Lara werd geboren als jongen. Ze wordt toegelaten op een balletschool, maar ze zal haar lichaam tot het uiterste moeten drijven om haar doel te bereiken.
 
Lukas Dhont is de revelatie van het Belgische filmlandschap de afgelopen jaren. ‘Girl’ sleepte 31 internationale filmprijzen in de wacht en het is uitkijken naar zijn tweede prent, waar normaal volgende zomer de opnames voor beginnen.
 
‘Girl’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Kursk

Daar is onze Belgische acteertrots weer. Matthias Schoenaerts schittert in deze waargebeurde dramafilm naast grote namen als Colin Firth en Léa Seydoux. In het jaar 2000 zinkt een Russische onderzeeboot in de Barentszzee nadat een torpedo oververhit raakt. 23 bemanningsleden kunnen alleen maar angstvallig wachten op hulp terwijl hun zuurstofvoorraad langzaamaan slinkt.
 
De regie is van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, die met ‘Druk’ dit jaar opnieuw een schot in de roos scoorde. Hij maakte onder andere ook de vermaarde dramafilm ‘Jagten’ met Mads Mikkelsen in de hoofdrol.
 
‘Kursk’ is vanaf 1 februari beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? 
Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!Ook beschikbaar in de categorie “Made in Belgium”:
The Bigfoot Family
De premier
Het vonnis
F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant
De Witte van Sichem
Au nom de la terre
D’Ardennen
Windkracht 10
Loft
The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
Le fidèle
Retrospekt

Films

Bekijk alles
Top