Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs: een gedroomd duel voor de Super Bowl LV

Als de NFL bij de start van het seizoen de teams voor de Super Bowl had mogen kiezen, dan hadden deze twee vast op hun lijstje gestaan.

Deze finale wordt een confrontatie tussen de legende Tom Brady en zijn opvolger als gezicht van het American football, Patrick Mahomes. De match tussen de Buccaneers en de Chiefs belooft met andere woorden spannend, spectaculair en nagelbijtend te worden. Volg ze live op Proximus Pickx via Eleven Sports. Afspraak tijdens de nacht van 7 op 8 februari vanaf 00u40. Wedden dat je je dat nachtje doortrekken niet zal beklagen?

Het sterke punt van de Chiefs: de aanval

De play-offwedstrijden beginnen altijd moeizaam bij Kansas City. Na 15 minuten spelen was de score tijdens de AFC-finale tussen de Chiefs en de Bills 9-0. Maar eens de motor warmgedraaid is, kan niemand de Chiefs nog tegenhouden. Tireek Hill, Travis Kelce (foto), Mecole Hardman, Darrell Williams of Clyde Edwards-Helair: het gevaar kan van overal komen en Patrick Mahomes vult zijn rol als virtuose orkestleider magistraal in.

Het sterke punt van de Buccaneers: de verdediging

Tom Brady kan een beslissende factor in het spel zijn (denk maar aan de geweldige touchdown net voor de eerste helft tegen Green Bay). Maar wanneer de aanval van de Bucs in moeilijkheden kwam, snelde de verdediging op een ongeziene manier ter hulp tijdens deze play-offs. Vorige keer zorgden ze er in New Orleans voor dat er ballen verloren gingen, zodat TB12 zijn drives in goede omstandigheden kon inzetten. En tegen Green Bay kreeg Brady met drie interceptions af te rekenen, maar de verdediging zorgde ervoor dat dit geen gevolgen had. De confrontatie tussen de aanval van de Chiefs en de verdediging van de Bucs zal waarschijnlijk de wedstrijd bepalen.

Brady vs Mahomes: de revanche

Het is niet de eerste keer dat Patrick Mahomes en Tom Brady oog in oog komen te staan tijdens de play-offs: dat was ook in 2018 het geval tijdens de AFC-Conference. De wedstrijd was enorm intens en werd verlengd. De Patriots wonnen de loting en Tom Brady kon het lot van de Chiefs met een touchdown bezegelen. Zo'n kansen laat hij niet liggen. Zullen Patrick Mahomes en de Chiefs deze keer wraak kunnen nemen?

Indrukwekkende statistieken voor Tom Brady

De 43-jarige Tom Brady speelt voor de 10de keer een Super Bowl. Naast die met de Patriots (uiteraard), is dit ook meer dan zomaar een match. Hij beëindigt zijn 20ste seizoen. En dat wil zeggen dat hij ongeveer om de twee jaar de finale heeft gehaald. De Super Bowl LV wordt zijn 45ste play-offwedstrijd, of het equivalent van zo'n drie reguliere seizoenen. Als de Bucs winnen, wordt hij de tweede quarterback die de Lombardi Trophy bij twee verschillende teams wint. De eerste was Peyton Manning, zijn rivaal voor de titel van beste speler aller tijden.

Ook Patrick Mahomes zal een zeer goede start kennen.

In 2018 was Patrick Mahomes MVP tijdens zijn eerste seizoen als officiële quarterback. Hij voerde de Chiefs naar de Conference-finale en won de titel in 2019. Hij speelde 53 wedstrijden tijdens zijn carrière (play-offs inbegrepen), met 131 touchdowns en 26 interceptions. Vandaag is hij 25 en misschien wint hij wel zijn tweede ring. Eén meer dus dan Tom Brady toen die even oud was. We zullen deze twee spelers ongetwijfeld blijven vergelijken. Misschien hebben ze op een dag wel het allerbeste palmares ooit. En dat moment van de Super Bowl dat ze tegen elkaar spelen: onvergetelijk!

Tampa Bay doorbreekt de vloek van de Super Bowl

Geen enkel team heeft zich ooit voor een Super Bowl op eigen veld kunnen kwalificeren. Tot nu, want deze finale wordt in Tampa Bay gespeeld. Het gaat wel niet om een klassieke thuismatch voor de Bucs: er zullen slechts 22.000 mensen aanwezig zijn - 30% van de capaciteit van het stadion, inclusief 7.500 gevaccineerde zorgverleners. De 14.500 mensen die een ticket kopen, hoeven geen bewijs van vaccin voor te leggen. The Weeknd neemt de traditionele show tijdens de pauze voor zijn rekening.

Nieuws

Bekijk alles
Top