Red Bull kondigt de Campus Clutch op Valorant aan

Nieuws |

Als partner van Riot op de Valorant Champions Tour heeft Red Bull maandag de Red Bull Campus Clutch aangekondigd, een mondiale interuniversitaire competitie! Verzamel dus de spelers van je school met het meeste talent, het is tijd om te strijden tegen de beste.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het competitieve ecosysteem op Valorant is al enkele maanden gestaag aan het groeien. Na de aankondiging van de Valorant Champions Tour door uitgever Riot Games, maakt Red Bull studenten blij en kondigde het deze week de Red Bull Clutch Campus aan. En Red Bull heeft alles uit de kast gehaald. De grote kampioenen zullen een geldprijs van 20.000 dollar in ontvangst mogen nemen. Bovendien krijgen ze een gaming hub, die niet moet onderdoen voor de hub van grootste organisaties.

Aan dit internationale toernooi zullen niet minder dan 300 universiteiten uit 50 landen van over de hele wereld deelnemen. Maak je geen zorgen, België staat natuurlijk op de lijst van betrokken landen. Wij geven je hieronder meer details over de verschillende stappen die je te wachten staan als je aan de competitie wenst deel te nemen.

In de eerste plaats is de competitie interuniversitair. Hoewel de term vrij duidelijk is, geven we wat meer uitleg om misverstanden te vermijden. De vijf spelers van de ploeg moeten minstens 18 jaar oud zijn om aan het toernooi te mogen deelnemen. Ook legt de organisatie de nadruk op het feit dat alle leden van het team in dezelfde instelling moeten ingeschreven zijn om haar te kunnen vertegenwoordigen. Natuurlijk kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Daarom zal Red Bull één wijziging in het team toestaan tijdens de hele competitie. Die mag echter in elke fase van het toernooi gebeuren.

De teams zullen eerst moeten deelnemen aan de National Qualifiers die in de verschillende landen worden georganiseerd. Hoewel België nog geen eigen evenement heeft, staat ons land wel degelijk op de lijst van landen die mogen deelnemen. We zouden in de komende dagen dus een Belgische qualifier moeten zien opduiken. Indien dat niet het geval is, zouden de Belgische ploegen moeten deelnemen aan de verschillende qualifiers die in onze Franse buren organiseren. Die qualifiers beginnen op 1 februari en eindigen op 23 mei.

Vervolgens staan er verschillende nationale finales op de planning om het team aan te wijzen dat zijn land zal vertegenwoordigen op de grote mondiale finale. Die teams zullen dan worden uitgenodigd en naar de plaats van het evenement worden gestuurd, gratis en voor niets.

We nodigen je dus uit om je beste teamgenoten te verzamelen en je in te schrijven voor dit toernooi, dat spektakel belooft. Alle informatie over het toernooi kan je vinden op de website van Red Bull.

Copyright afbeelding: Red Bull Gaming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top