Zoals elke maandagavond kon je de Belgian League gisteren opnieuw volgen op de verschillende kanalen van Proximus Esports. Terwijl KVM Esports en ION SQUAD hun ongeslagen reeks voortzetten, maakten 4Elements en Team 7AM in een onderling duel uit wie alleen op de laatste plaats in het klassement kwam te staan. Hier is de samenvatting van de derde wedstrijddag.

 

De eerste ontmoeting van de avond was een beetje speciaal. Sector One, de titelverdediger, stond tegenover ION SQUAD, de revelatie van het seizoen 2021. Marrow Ooze verraste iedereen meteen in de draft door een Katarina te selecteren, een keuze die in competitie niet vaak vaarkomt. Hoewel velen een spannende wedstrijd verwachtten van begin tot eind, bepaalden de leden van ION SQUAD in het begin van de wedstrijd het ritme.

De spelers had het goed begrepen: de Katarina moest in goede omstandigheden worden gebracht om de wedstrijd naar hun hand te zetten. En dat gebeurde ook na een paar ganks van Dommy en Bram, die Night en zijn Twisted Fate geen seconde rust gunden. Helaas voor Sector One nam Flif‘s Kai Sa de late game voor zijn rekening en hij vernietigde letterlijk de frontlane van Sector One. ION SQUAD mocht nog maar eens een overwinningsstreepje trekken achter zijn naam en liet de regerende kampioen in de kou staan.

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen de top van het klassement, KVM Esports, en 4Elements, dat gebruik moest maken van deze avond waarop het twee wedstrijden speelde om zo veel mogelijk progressie te boeken in het klassement. Desondanks maakte 4Elements heel wat fouten in zijn eerste wedstrijd. Plaatsing, bewegingen op de map, beheer van de lanes… De 4Elements leken totaal de weg kwijt tijdens de wedstrijd en de draft die eraan voorafging. Na een flex pick van Ekko, lieten de 4Elements-spelers Mikkel‘s Irelia vrij, een grote fout. Natuurlijk lieten de Mechelaars er geen gras over groeien en ze legden een zuiver spel op de mat. We onderstrepen ook de prestatie van ADC Slyv3r, die met zijn Miss Fortune de nodige damage aan zijn team kon geven.

Sector One keerde terug naar de Summoner’s Rift voor wedstrijd 3 van de avond tegen KRC Genk. Het minste wat we kunnen zeggen is dat Sector One volledig hersteld was van zijn nederlaag tegen ION SQUAD. De spelers speelden agressief, maar wel realistisch. Na zijn dominantie op mid en bot, was het team gelanceerd en gebruikte het zijn voorsprong om een overtal te creëren op de interessante timings. Hierdoor pakten de vossen vrijwel alle neutrale doelen op de map, met als troost voor KRC Genk een Rift Herald. Deze laatste werd door Dr Saw wanhopig op de botlane geplaatst, met weinig resultaat. Maar opgelet, ook al neemt Sector One aan het begin van het spel de leiding, het team heeft moeite om die voorsprong uit te bouwen naarmate de wedstrijd vordert. Deze keer was dat echter niet het geval en Sector One won uiteindelijk na 28 minuten.

Het laatste duel van de avond was ongetwijfeld het belangrijkste. Inderdaad, 4Elements en Team 7AM streden in een onderling duel om de nul weg te krijgen en om weg te springen van de laatste plaats in het klassement. Vanaf het begin van de wedstrijd bekenden de 4Elements kleur door toplaner Psclly te laten spelen met een Riven. De boodschap is duidelijk: het team heeft nog een paar troeven in handen.

Deze wedstrijd gaf ons ook de kans om de efficiëntie van Kai Sa‘s pick in de huidige meta te zien. Met een paar items op zak en een goede plaatsing kan de kampioen ongelooflijke damage toebrengen aan de tegenpartij. Na een wedstrijd die het volledig domineerde, maar die op gebied van macro game (het beheer van de map in zijn geheel; red.) nog grote tekortkomingen vertoonde, wonnen de 4Elements en gaven ze de rode lantaarn door aan de 7AM’s.

Het klassement:

KVM Esports en ION SQUAD lijken niet te stoppen sinds de start van de competitie. We zullen moeten wachten tot volgende week om de twee teams tegenover elkaar te zien staan. We zijn benieuwd wie alleen aan kop zal komen van het voorlopige klassement. Onderaan kan Team 7AM het bloeden nog steeds niet stoppen. Er zal een stevige ommekeer nodig zijn vooraleer de spelers mogen mikken op een plek in de play-offs. Sector One blijft op de derde plaats staan met een team dat week na week vorderingen maakt.

We zien elkaar dus volgende week maandag op pickx.be om samen het vervolg van deze Spring Split 2021 van de Belgian League te volgen!

Copyright afbeelding: META