Na’Vi wint de BLAST Premier Global Finals

Esports |

Het BLAST Premier 2020-circuit liep afgelopen weekend ten einde met het slottoernooi en zijn indrukwekkende $1.000.000 aan prijzengeld. Laten we eens terugblikken op dit geweldige evenement, dat Na’Vi kroonde tot de grote kampioen van het circuit na winst tegen de Denen van Astralis.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het eerste grote toernooi van het jaar heeft afgelopen weekend al zijn geheimen prijsgegeven. Van de 8 teams die meededen, vielen er slechts 3 echt op. Niet verrassend waren dat Astralis, Na’Vi en Vitality, de drie hoogst gerangschikte teams in de HLTV-ranking van 2020. Maar laten we de zaken eens op een rijtje zetten en eerst teruggaan naar het begin van deze kleurrijke competitie.

© HLTV

In de eerste ronde zagen we een logische dominantie van de beste teams. Astralis, G2 Esports en Vitality wisten zich vrij overtuigend te ontdoen van hun tegenstanders van de dag. Alleen het Russisch sprekende team van Na’Vi faalde in deze eerste ronde tegen Team Liquid. De nummer 2 in de HLTV top 10 had dus geen andere keuze dan de hele weg via de lower bracket af te leggen om de finale te bereiken.

Het mooie verhaal van Na’Vi

Terwijl Vitality en Astralis, de twee favorieten in de upper bracket, steeds verder oprukten richting de finale, won Na’Vi van Complexity, G2 Esports en zelfs Team Liquid. De laatstgenoemde had ze in de eerste ronde nog verslagen! Maar eenmaal de motor van Na’Vi op toerental komt, valt er nog weinig tegen te beginnen.

De volgende test voor het Russisch sprekende superteam: Team Vitality. Het Franse team dat in de finale van de upper bracket verloor van Astralis, kreeg een herkansing tegen Natus Vincere. De voorspellingen neigden sterk in het voordeel van Team Vitality, maar het lot besliste daar anders over. Op Nuke verloren de Fransen nipt met 19-17, maar ze herpakten zich door een hoger ritme op te leggen op Overpass, de map die zij kozen: 16-12. De laatste map was Dust 2, waar individuele skills vaak de doorslag geven. Maar Na’Vi stak in goede vorm en was van plan dat te laten merken. De map eindigde op 16-10 in het voordeel van het Russische team, dat zich zo plaatste voor de finale tegen het eeuwige Deense monster, Astralis.

De finale deed niet lang op zich wachten. Was de korte pauze genoeg voor Na’Vi om zijn vermoeidheid te overwinnen en twee BO3’s na elkaar winnen?

s1mple en zijn teamgenoten kozen als eerste map voor Nuke. En meteen werd duidelijk dat Na’Vi verre van moe was, ondanks het drukke schema. Astralis had moeite om in zijn spel te komen, Na’Vi pakte een reeks snelle en afgemeten rondes. Team nummer 1 van de top HLTV 2020 veroverde slechts 7 rondes als CT, een verre van waardig resultaat voor het beste team ter wereld. De Denen werden in het nauw gedreven en Na’Vi hoefde het alleen maar af te maken op de eerste map: 16-10. De wedstrijd waarvan iedereen dacht dat hij met een 2-0 in het voordeel van Astralis zou uitvallen, draaide al snel uit in een demonstratie van de Russen.

De tweede map, gekozen door Astralis, was Inferno. Voor velen klonk dit misschien als het begin van de comeback van de Denen. Maar de toeschouwers kregen opnieuw hetzelfde scenario. Na’Vi nam eerst de verdedigende side voor zijn rekening en pakte maar liefst 10 rondes. Astralis bleef sprakeloos achter. De Denen verstikten en verloren ronde na ronde. Als CT’s kregen ze de nul niet weg!

Natus Vincere sloot het toernooi af met een eclatante 16-5-winst. Het team toonde zijn efficiëntie op de belangrijkste momenten en won logischerwijs dankzij zijn hoge spelniveau en door de fouten van zijn tegenstander. Na’Vi ging naar huis met 600.000 dollar en de eerste internationale trofee van 2021, een goed begin van het seizoen dus.

Maar de professionele scene van CSGO blijft moeilijk te domineren. We wachten dus op de volgende toernooien om na te gaan of de trend zich voortzet en we van een “Natus Vincere-tijdperk” kunnen spreken. We zien elkaar op Pickx.be.

Copyright afbeelding: Natus Vincere

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top