'Uit De Kleren' of 'Het Hoge Noorden', de tv-gids van deze week uitgelicht

De televisieweek heeft heel wat in petto en om je een weg te helpen banen door de tv-gids, selecteerde Proximus Pickx enkele opmerkelijke programma’s. Van aangrijpende verhalen tot een nieuw datingprogramma, er valt wat de verslinden deze week.

Kinderziekenhuis 24/7

Spanning, hoop, en het doorzettingsvermogen van jonge patiëntjes zijn wat centraal staat in ‘Kinderziekenhuis 24/7’. De makers van het programma hingen hun tientallen camera’s enkele jaren geleden voor de eerste keer op in het Prinses Elizabethziekenhuis in Gent, die beelden zagen we in 2018. In 2019, voor de uitbraak van het coronavirus dus, installeerden ze opnieuw de camera’s om de aangrijpende verhalen in het ziekenhuis als vlieg op de muur vast te leggen. Sinds december is het nieuwe seizoen op de buis. Nieuw is dat de kinderen en hun families ook een camera kregen om hun verhaal op hun eigen manier te kunnen brengen.
 
Bekijk ‘Kinderziekenhuis 24/7’ op maandag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Uit De Kleren

“Dates die beginnen waar ze normaal eindigen: in bed.” Met die woorden kondigt VTM 2 hun nieuwe datingshow aan die dinsdag van start gaat. Singles moeten meteen uit de kleren wanneer ze elkaar leren kennen voor een eerste gesprek van een half uur. Het doet een beetje denken aan ‘Naked Attraction’ op VIJF, al mogen de singles op VTM 2 hun ondergoed aanhouden. Met spelletjes, uitdagingen en persoonlijke vragen leren de singles elkaar in een half uur meteen intiem kennen. En op het einde volgt de ultieme vraag: willen ze elkaar nog eens zien?
 
Bekijk ‘Uit De Kleren’ op dinsdag om 21u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Het Hoge Noorden

Voor wie de ontmoetingen liever iets diepgaander en iets koeler heeft, is er ook de reeks ‘Het Hoge Noorden’, waarin Annemie Struyf door Noorwegen trekt om uitgeweken Vlamingen te bezoeken. Ze bezoekt zeven gezinnen om uit te vissen waarom ze verkozen om naar het koude land te trekken in plaats van naar het warme zuiden. Al enkele afleveringen lang toont de reportagereeks meeslepende verhalen in het prachtige landschap, zonder te vervallen in de clichés over Noorwegen die in elke reisbrochure te vinden zijn.
 
Bekijk ‘Het Hoge Noorden’ op dinsdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt

Op 15 januari 2018 gebeurde op de Paardenmarkt in Antwerpen iets ondenkbaars. Bij een zware gasexplosie werden drie woningen volledig vernield. Twee mannen overleefden de ramp niet. De hulpdiensten werden op dat moment toevallig gevolgd door de camera’s van het programma ‘Helden van Hier’, die de hele reddingsactie op de gevoelige plaat vastlegden. Die beelden werden gemonteerd in een bijzondere aflevering. Die wordt donderdagavond, iets meer dan drie jaar na de explosie, opnieuw uitgezonden. En geloof ons: die beelden zijn nog steeds om koude rillingen van te krijgen.
 
Bekijk ‘Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt’ op donderdag om 21u50 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top