Heeft een transfer van Brooklyn Nets naar Indiana Pacers het leven gered van Caris LeVert?

Sport | James Harden maakt sinds kort het mooie weer bij Brooklyn Nets. Zijn komst betekende het einde voor Caris LeVert bij de New Yorkse club. LeVert mocht andere oorden opzoeken. Toen hij bij Indiana Pacers zijn medische testen onderging, kwam er zowaar een mogelijke niertumor aan het licht. Een transfer die misschien wel zijn leven heeft gered?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nieuw NBA-seizoen luidt altijd een resem aan transfers in. Een opmerkelijke was die van James Harden. De MVP van 2018 trok richting New York om het shirt van Brooklyn Nets aan te trekken. De reactie van zijn ex-team Houston Rockets bleef niet lang uit. Om de leemte van Harden in te vullen, werd Victor Oladipo aangetrokken. Hierdoor kwam er dan weer bij Indiana Pacers een plekje vrij. Daar zagen ze dat Caris LeVert overbodig werd bij Brooklyn Nets na de komst van Harden.

LeVert was bezig aan zijn vijfde seizoen in de NBA. In die periode maakte hij elk seizoen progressie. Met een gemiddelde van ruim 18 punten per wedstrijd was hij een belangrijke pion bij Brooklyn Nets, tot de komst van Harden hem richting Indiana duwde.

Maar zijn transfer kende een wel heel onverwachte wending. Bij de uitgebreide medische onderzoeken voor zijn overstap werd een uitstulping ontdekt op de linkernier van LeVert. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of het om een kwaadaardige tumor gaat.

Godsgeschenk

Best geen fijn nieuws voor LeVert, die desondanks de situatie positief wil blijven. "Ik had dit seizoen nog geen wedstrijd gemist. Ik voelde me 100% gezond", vertelt LeVert. "Deze transfer bracht aan het licht wat er aan het gebeuren was in mijn lichaam. En misschien heeft hij op lange termijn wel mijn leven gered."

De transfer blijkt nu misschien een godsgeschenk te zijn voor LeVert, toch was het natuurlijk even schrikken. "Toen ik de diagnose hoorde, wist ik het even niet meer. Intussen weet ik dat de volgende stap is om ervoor te zorgen dat ik gezond ben en dat ik nog een lang leven mag leiden. Basketbal is even bijzaak, ook al wil ik uiteraard zo snel mogelijk weer op het veld staan. Ik hou van het spelletje, maar mijn gezondheid komt nu even op de eerste plaats."

LeVert weet wat het is om tegen een bepaalde ziekte te moeten vechten. Op zijn vijftiende verloor hij reeds zijn vader. Zijn moeder tot slot vecht tegen multiple sclerose. Ze is dan ook zijn grote voorbeeld. “Mijn mama is een unieke vrouw. Ik geef heel veel om haar.”

Ondertussen gaat het sportieve leven natuurlijk gewoon door. De Pacers krijgen aanstaande zondag de Raptors uit Toronto over de vloer. De wedstrijd kan je live vanaf 21u30 volgen op kanaal twee van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal, in sport is alles mogelijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top