Hans Vanaken terug bij leider Club Brugge: wie verdwijnt er naar de bank?

Jupiler Pro League | Met Club Brugge en Racing Genk kijken zondag de huidige nummers één en twee van de Jupiler Pro League elkaar recht in de ogen. Voor Genk is de opdracht simpel: het moet in Jan Breydel winnen om de competitie nog wat spanning te bezorgen. Bij Club Brugge kunnen ze alvast opnieuw rekenen op Hans Vanaken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Club Brugge lachte vorig weekend andermaal in zijn vuistje. Terwijl blauw-zwart imponeerde op het veld van Beerschot en er met 0-3 won, zag het achtervolgers als Genk, Anderlecht en Charleroi opnieuw punten verliezen. In de midweekmatchen van speeldag 25 wist Anderlecht dankzij een klinkende zege tegen Charleroi het verschil met Club Brugge een klein beetje te dichten, maar ook Club Brugge pakte de volle buit en wandelt stapje per stapje verder weg van zijn concurrenten. Genk was met zijn gelijkspel tegen AA Gent dan weer de grote verliezer van de midweekspeeldag.

Terugkeer Hans Vanaken

Het belangrijkste discussiepunt voor aanvang van deze topper blijkt de luxepositie te zijn waarin Club Brugge-coach Philippe Clement zit. Na een goeie periode met het aanvallende compartiment Noa Lang, Charles De Ketelaere, Bas Dost en Krépin Diatta keert Hans Vanaken terug uit schorsing. Eén iemand die eigenlijk momenteel in bloedvorm verkeert, zal tegen Genk onverbiddelijk naar de bank moeten verhuizen.

Maar wie van de vier? Charles De Ketelaere was de voorbije weken weer outstanding. De nieuwe chouchou van Jan Breydel leidde telkens de eerste doelpunten in van nieuwkomer Bas Dost. Die laatste wist zich op korte tijd incontournable te maken. Toen de Nederlander tekende bij blauw-zwart was zijn boodschap duidelijk: “Ik ga hier vlammen als een gek”. De 1m96 lange spits ontgoochelde nog niet met drie goals in evenveel matchen. Toch kampte hij al na zijn debuut tegen Sint-Truiden met enkele fysieke ongemakken. Tegen STVV én Beerschot werd hij na ruim een uur naar de kant gehaald, tegen Oostende bleef hij echter de volle 90 minuten op het veld staan. Indien hij verhuist naar de bank, schuift De Ketelaere weer op naar de spitspositie.

Blijven Dost en De Ketelaere staan, wordt Noa Lang of Krépin Diatta het slachtoffer van de terugkeer van Vanaken. Als we echter de huidige vorm in acht nemen, lijkt Lang toch enkele plusjes meer te hebben. Vier goals in de voorbije vier matchen, daar kan je niet naast kijken. Diatta was in de voorbije matchen zeker belangrijk, maar niet zo bepalend als de drie andere namen. En bovendien is hij niet meer aan de orde: de Senegalees werd deze week getransfereerd naar Monaco en verkleint zo de opties van de Club Brugge-coach.

Strijdvaardig Genk

Hoewel Racing Genk zich de voorbije weken verslikte in enkele tegenstanders – Genk pakte twee op twaalf tegen Waasland-Beveren, Kortrijk, Moeskroen en AA Gent – blijft coach John van den Brom strijdvaardig.

“De cijfers spreken ons tegen, maar we staan er nog altijd goed voor”, aldus de Nederlander. “Ik zal enkel tevreden zijn met de titel. Met een tweede plaats ben je niks. Je moet altijd het hoogste nastreven. Alles ligt nog open.”

Volg op zondag 24 januari vanaf 13u30 de topper tussen Club Brugge en Racing Genk op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top